Stan en Bas Uyland winnen 'Beste ondernemersidee van Soest 2015'


Vrijdag 30 oktober 2015

Tijdens het druk bezochte 4e Ondernemerscongres Soest, waarbij ‘Het beste ondernemersidee van Soest 2015’ centraal stond, hebben Stan en Bas Uyland met hun idee ‘Beton Ballon’ de eerste prijs behaald. Tweede werd Mayke Brands met haar idee voor een Kunstwinkel in Soest en als derde eindigden Rob Tuizenga en Carel Bense met hun Solar Runway.

Na de openingsspeech van wethouder Marcel Adriani, die er op wees dat hem als nieuwe wethouder was opgevallen dat Soest een uitstekend ondernemersklimaat heeft en dat de intensieve samenwerking tot prachtige resultaten leidt.

Ondernemer Aart van ’t Net vertelde in een tweespraak met Robbert Meeder over hoe hij met zijn verhuisbedrijf tot indrukwekkende resultaten is gekomen. Ook gaf hij de aanwezigen een aantal hints die zij in hun bedrijfsvoering kunnen gebruiken.

Daarna was het de beurt aan de drie genomineerden van ‘Het beste ondernemersidee van Soest 2015’ hun plan te presenteren.

Stan en Bas Uyland beten het spits af met hun nieuwe manier van bouwen de ‘Beton Ballon’.
Vervolgens vertelden Rob Tuizenga en Carel Bense over het opwekken van warmte uit de startbaan van de start- en landingsbaan van het voormalige vliegveld Soesterberg met de Solar Runway.
Tenslotte was het de beurt aan Mayke Brands die met haar ‘KunstPlus Soest' winkel een podium wil geven aan Soester kunstenaars.

Voor de door Jaap van den Broek gemaakt foto’s, klik hier.

Van het congres is een film gemaakt door Rombout verschoor die hier te bekijken is.

Lees hier het verslag van de gemeente Soest, de artikelen artikel van Piet van Dijk in het AD, van Hans van Keken in de Gooi- en Eemlander 1 en 2 en van Martin Huizenga in de Soester Courant.

Nieuwsoverzicht