Hypsos kiest voor zichtlocatie aan Centurionbaan Soesterberg


Donderdag 12 februari 2015

Het internationaal opererende bedrijf Hypsos verhuist van Soesterberg Noord naar een gloednieuw gebouw op bedrijventerrein Richelleweg in Soesterberg. Hierdoor kan Soesterberg Noord een aantrekkelijker woongebied worden en ontstaat er een betere verbinding met Park Vliegbasis en de toekomstige woningen op de basis. Tegelijktijdig blijven het mooie bedrijf en de werkgelegenheid in Soesterberg behouden. Het nieuwe
bedrijfspand van Hypsos ligt op een kavel van 11.000 m2 bij de entree van het bedrijventerrein en is straks zichtbaar vanaf de Richelleweg.

Hypsos is een internationaal bedrijf met meer dan 150 werknemers. Hypsos heeft vestigingen in onder andere Londen, Moskou, Dubai, Singapore en Hong Kong. Het bedrijf is gespecialiseerd in ontwerp en bouw van  tentoonstellingen, beursstands en inrichtingen voor musea, evenementen en retailomgevingen. Sprekende opdrachten in Nederland zijn: inrichting van het Scheepvaartmuseum, de inrichting van de Heineken the City store in Amsterdam en het ontwerp van de Mini brand experience bij VDL/Nedcar in Born. Hypsos rekent een aantal internationale bedrijven tot haar klanten. Het bedrijf heeft de ambitie om verder uit te groeien tot een wereldwijd toonaangevende firma in ontwerp en bouw voor beleving en branding op zakelijk, cultureel en retail gebied.

Ontwikkeling Soesterberg Noord
De gemeente wil het werk- en woongebied Soesterberg Noord, gelegen aan de rand van het pas geopende Park Vliegbasis Soesterberg, transformeren tot een aantrekkelijker gebied met meer nadruk op prettig wonen. Om dat te realiseren heeft de gemeente in 2013 de door Hypsos gehuurde gebouwen in Soesterberg Noord aangekocht. Door de herontwikkeling van deze locatie kan een betere verbinding worden gemaakt tussen Soesterberg Noord, Park Vliegbasis Soesterberg en de toekomstige woningen op de basis. 

Voor uitgebreide informatie, lees verder

Voor foto's van een arts impression en de ondertrekening, kijk verder

Bron: gemeeente Soest

Nieuwsoverzicht