Haringparty Soest-Baarn 2014, Nieuw Record 23.050 euro


Vrijdag 13 juni 2014

Haringparty Soest-Baarn voor de 13e keer
Het getal 13 wordt vaak als ongeluksgetal bestempeld.
De Haringparty Soest-Baarn werd voor de dertiende keer gehouden maar bracht zeker geen ongeluk!
Integendeel. De Haringparty Soest-Baarn heeft het record van 2013 (€ 22.500,-) gebroken en blijft met een eindbedrag van € 23.050,- in de top van de haringparty’s in Nederland.

Gasten                                                                                
Iets minder dan in 2013 maar toch hebben circa 200 ondernemers en gasten uit Soest, Baarn en omstreken genoten van dit altijd sfeervolle en ongedwongen evenement op de eerste dag dat de uitzonderlijk smakelijke nieuwe haring geconsumeerd mag worden.

Eten en drinken
De 750 Hollandse Nieuwe, vakkundig schoongemaakt door Geesje, Chris en zijn vrouw van Vishandel ’t Hoekje, vonden gretig aftrek.
De witte en rode wijn werden verstrekt door Wijnhandel en Wijnimport Gommers; het bier en korenwijn geschonken door Heineken Nederland; het geluid verzorgd door VCN Nederland en de bloemenpracht was van Scholten Bloemen en Planten
Ook was het genieten van het opnieuw uitstekende buffet, zowel binnen als buiten, dat Hilton Royal Parc Soestduinen de gasten aanbood.

Veiling
Na het openingswoord door Kees Wantenaar, voorzitter van de Soester Zakenkring, werden de aanwezigen onder de bezielende leiding van haringveilingmeester Tineke Verburg, Sander van Veenendaal van Grand Café De Lindenhof en Sebastian Ott van Eetvilla van den Brink aangespoord om zoveel mogelijk te bieden voor de goede doelen. Met een eindresultaat dat er mocht er zijn!

Tussendoorprijzen
Diverse ondernemers hadden prijzen ter beschikking gesteld: de horeca ( Kerkbrink, Korte Duinen, Eetvilla van den Brink, ’t Hoogt, Eemlust, Grand Café Soestdijk, Grand Café De Lindenhof, Bemer IJssalon, en Bowling Overhees) uit Soest  en Baarn gaf dinerbonnen,  de Sylvestercross Soest een bon voor een bedrijfsdeelname aan de Rabo Sylvester Business Run, Bres advocaten bonnen voor juridisch advies, Oostveen B‚Äčedrijfsovernames vouchers voor advies, Diligence een bon voor advies en de Soester Courant 2 x een halve pagina,

Finale bod
Uiteindelijk stak Piet Voortjes van Voortjes Schilders uit Soest zijn biedingsbordje op bij het vooraf vastgestelde eindbedrag omhoog. Piet was zo blij dat hij het zo begeerde vaatje won, dat hij een van pure blijdschap een gat in de lucht sprong!

Goede doelen
Het fantastische eindbedrag van de veiling komt ten goede aan meerdere goede doelen in Soest en Baarn t.w.: Vrienden Meander Ziekenhuis, restauratie orgel De Oude Kerk, Sherpa, Regenboogboom, Voedselbank Gooi & Omstreken, bewegingstoestel senioren Klarinet, Sportgala Soest, Jeugdtheaterschool Marmelijn Baarn, Asielzoekerscentrum Vliegbasis, Sinterklaasintochten Soest, Soesterberg, Baarn.

Muzikale klanken
Vooraf, in de pauze en na afloop van de veiling konden de gasten onder swingende zang van Chorus Line en de bekende klanken van het Soester Knollenkoor Apollo op informele wijze met elkaar van gedachten wisselen. Tot laat vermaakten velen zich en kon teruggekeken worden op geslaagde middag en avond!

Voor de fraaie door Jaap van den Broek gemaakte foto's: klik hier.

Lees hier het artikel uit het AD-Amersfoortse Courant van 16 juni.

Lees hier het artikel uit de Soester Courant van 18 juni.

Nieuwsoverzicht