Winkelgebied Van Weedestraat


Winkelgebied Van Weedestraat (Van Weedestraat en Burgemeester Grothestraat) is een winkelgebied met authentieke winkels afgewisseld door grootwinkelbedrijven. De kracht van Winkelgebied Van Weedestraat ligt in de diversiteit en kleinschaligheid met bijbehorende persoonlijke service! Wissel het winkelen af met een heerlijk rustmoment in een van de horecagelegenheden die de straat rijk is.

Winkelgebied Van Weedestraat is het hoofdwinkelgebied van Soest en daarmee de belangrijkste aankoopplaats. Het is een gezellig en compleet winkelgebied.

Het gedeelte ten westen van de Stadhouderslaan is autoluw (eenrichtingverkeer). Hier liggen de grootste trekkers als Albert Heijn, Lidl, Action en HEMA. In het gedeelte ten oosten van de Stadhouderslaan zijn veelal zaken met niet-dagelijks aanbod gevestigd, afgewisseld met speciaalzaken met dagelijks aanbod.

Het winkelgebied heeft voor niet-dagelijkse aankopen een bovenlokale functie en bedient ook inwoners van omliggende kernen zoals Baarn, Soesterberg en het buitengebied. Ook qua dagelijkse boodschappen heeft het aanbod in het Winkelgebied Van Weedestraat een bovenlokale functie.

Op donderdagochtend staat de weekmarkt in het westelijke deel van het winkelgebied van 9:00 tot 13:00 uur.

Voor uitgebreide informatie zie deze website.