Geslaagd bedrijfsbezoek bij Ben Becker


Donderdag 18 april 2024

Educatie, sportieve inspanning, een goed gesprek en lekker eten. Dat waren de ingrediënten van het bedrijfsbezoek aan Ben Becker. Woensdag 17 april 2024 meldden veertig leden van de SZK zich bij  het Internationaal Transportbedrijf aan de Zuidergracht. 

De aanwezigen werden ontvangen door Sandra Westerveld, Wilco Jak, Jos Spruyt en Bennie Becker. Zij verzorgden een rondleiding over het enorme complex waar de SZK-leden hun ogen uitkeken. Vrachtauto's reden af en aan, de warehousing is indrukwekkend en er werd een kijkje genomen in de werkplaats en bij de wasstraat. De nieuwste vrachtwagen werd geshowd en de liefhebbers mochten even achter het stuur plaatsnemen. 

Wilco en Bennie vertelden in een boeiende presentatie over de geschiedenis van het bedrijf dat zijn oorpsrong kent bij ‘stamvader’ Bart Becker (1861-1939) uit Baarn. Het is 1906 wanneer hij zijn eerste betaalde vracht uitvoert, zoals gebruikelijk in die tijd, met paard en wagen. De naamgever Ben Becker is de kleinzoon van Bart Becker en richtte zijn bedrijf in 1971 op. Inmiddels zijn er meerdere vestigingen en transporteert Becker in de Benelux, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Tsjechië.

Na het bedrijfsbezoek ging het gezelschap, waarvan de meesten op de fiets (de sportieve inspanning) naar restaurant Zuyver. Daar werd onder het genot van een heerlijk diner nagepraat over een geslaagde dag. De organisatie had bovendien gekozen voor een tafelschikking zodat de vele nieuwe leden die aanwezig waren kennis konden maken met een aantal oude leden. 

Het was daarnaast prettig om te constateren dat de SZK veel nieuwe, jongere leden heeft gekregen die deze dag aanwezig waren. 

Een geslaagde dag mede dankzij de mensen van Becker en Zuyver. Uiteraard werden de organisatoren van Transportbedrijf Becker met een attentie bedankt en ontvingen de aanwezigen uit handen van Becker een goody bag.

Bekijk hier het fotoverslag

Bekijk hier het filmverslag

Nieuwsoverzicht