samenwerken aan oplossing arbeidmarkt


Dinsdag 06 februari 2024

Nieuwsbrief februari 2024

Werkcentrum regio Amersfoort 1 jaar open

Het Werkcentrum regio Amersfoort is 1 jaar open. Op 26 januari 2023 opende het werkcentrum officieel de deuren. Vrijdag 26 januari 2024 hebben alle partners en betrokkenen van het werkcentrum hierbij stilgestaan. Benthe Goes, die samen met Wim Mol de coördinatie van het werkcentrum op zich neemt, heeft alle betrokken vrijdag bedankt voor hun inzet. Lees meer.

Leerwerkloket ondersteunt bij leven lang leren


Van het beschikbare opleidingsbudget voor werknemers, wordt slechts 55% in gebruik genomen. Jaarlijks blijft bijna de helft van het beschikbare opleidingsbudget voor werknemers op de plank liggen. Dat meldt AWVN na een onderzoek naar het opleidingsbeleid van Nederlandse werkgevers.
Wil jij als werkgever graag gebruik maken van de beschikbare opleidingsbudgetten en wil je een leven lang leren willen stimuleren? Het Leerwerkloket regio Amersfoort klaar voor je om hierbij te ondersteunen.

Silverein aanwezig bij inloopspreekuur

Ouderenzorgorganisatie Silverein sloot maandagmiddag 29 januari 2024 aan tijdens het inloopspreekuur Zorg en Welzijn. Acht bezoekers kwamen speciaal voor Silverein naar het Werkcentrum toe regio Amersfoort toe. Zij gingen met twee recruiters in gesprek over werken en leren in de ouderenzorg. Elke maandagmiddag is er een inloopspreekuur Zorg & Welzijn in het Werkcentrum regio Amersfoort.

Synclusive: samen werken aan de oplossing voor krapte op de arbeidsmarkt

Binnen het project Synclusive werkt het WSP samen met TNO om op een innovatieve manier de mobiliteit van werkzoekenden en werknemers op de arbeidsmarkt te verbeteren. Doel is om gezamenlijk met werkgevers en regionale stakeholders te komen tot vernieuwende aanpakken voor de instroom van werkzoekenden en het behoud van medewerkers. In een coalitie willen we oplossingen voor de arbeidsmarktkrapte bedenken en toepassen.

Kom jij onze coalitie versterken? Op 12 maart organiseren we van 10.00 tot 12.00 uur een informatiebijeenkomst voor werkgevers die meer willen weten over Synclusive en interesse hebben om deel te nemen aan de coalitie.

Minder vacatures beschikbaar in Amersfoort


De Nederlandse economie kwam in 2023 in een ‘milde’ recessie terecht. Inmiddels is sprake van krimp gedurende drie kwartalen op rij. Het gevolg hiervan is dat ook in Amersfoort de WW-uitkeringen niet verder daalden, maar na een afname gedurende 2021 en 2022 in 2023 weer toenamen. Hoewel het aantal openstaande vacatures in het derde kwartaal 2023 lager was dan in hetzelfde kwartaal van 2022, wordt de regionale arbeidsmarkt nog steeds als zeer krap gekwalificeerd. Dit betekent dat het ook in 2024 voor werkgevers moeilijk blijft om voldoende personeel te vinden. Lees meer.

Aankomende evenementen

Voor alle aankomende evenementen kijk op onze agenda op de website.

Meer informatie & inspiratie

Vragen?

Nieuwsoverzicht