Nieuw lid SZK: Van Foeken Schilderwerken


Zondag 28 januari 2024

Van Foeken Schilderwerken is onlangs lid geworden van de Soester Zakenkring. Hoog tijd om de ondernemers aan u voor te stellen. Het schildersbedrijf is in 1995 opgericht door Jaap van Foeken. In 2018 werd zoon Renko mede-eigenaar.

Vakmanschap
Jaap van Foeken begon zijn carrière bij het bekende Soester schilderbedrijf van Piet Voortjes. Hij vertelt: ,,Waar wij nastreven is kwaliteit en daarmee klanttevredenheid. Wij hebben een team van enthousiaste medewerkers, bestaande uit zowel ervaren vakmensen als ambitieuze leerlingen. Wij doen zowel kleine klussen als grotere onderhoudsprojecten.”

In Soest is Van Foeken momenteel aan de slag bij de voormalige Mariaschool. Renko: ,,Wij doen daar renovatie van de kozijnen. Voor deze klus werken wij samen met de Soester aannemer Jaap Mekenkamp. Met hem werken wij al tien jaar succesvol samen.”

Duurzaamheid is een kernwaarde voor Van Foeken Schilderwerken. Het bedrijf investeert in milieuvriendelijke praktijken, zoals het gebruik van een elektrische hoogwerker, en heeft plannen om in de toekomst over te stappen op elektrische voertuigen.

Actieve rol in de Soester gemeenschap
Als integraal onderdeel van de Soester gemeenschap gelooft Van Foeken Schilderwerken in het belang van betrokkenheid en samenwerking. Renko: ,,Dat is ook de reden van ons lidmaatschap van de Soester Zakenkring. Het is een laagdrempelige manier om contact te onderhouden met collega-ondernemers en de lokale gemeenschap te ondersteunen. Voor ons gaat het lidmaatschap vooral om het opbouwen van sterke relaties en het delen van kennis en ervaringen.”

De mannen van Van Foeken Schilderwerken kijken vol vertrouwen naar de toekomst. Jaap: ,,Door voortdurende innovatie en een sterke focus op excellentie blijft ons bedrijf zich ontwikkelen. Veranderende behoeften van onze klanten in het bijzonder en de maatschappij in het algemeen (denk bijvoorbeeld aan duurzaamheid) zijn voor ons een trigger om actueel te blijven en in te spelen op die behoeften.”

Meer info: www.vanfoekenschilders.nl

Tekst en foto: Peter Beijer

Nieuwsoverzicht