Nieuwsbrief WSP regio Amersfoort


Dinsdag 19 september 2023

Nieuwsbrief september 2023

Unieke aanpak personeelstekort kinderopvang

Om de grote personeelstekorten in de kindervang op te lossen, startten het WerkgeversServicepunt regio Amersfoort en Leerwerkloket regio Amersfoort samen met Ska Kinderopvang en het Professionals Programma van MBO Amersfoort, drie flexibele leerroutes om werkzoekenden op te leiden binnen de kinderopvang. Lees meer.

Keurmerk voor Ska

Ska kinderopvang heeft maandag 28 augustus 2023 het Keurmerk Inclusief Werkgever van het WSP regio Amersfoort ontvangen.

Eind augustus zijn 28 werkzoekenden gestart met de flexibele en versnelde leerroute van Ska Kinderopvang waarmee zij een goede kans krijgen om in de kinderopvang aan het werk te gaan. Lees meer.

Taalcertificaat en keurmerk McDonald's 

McDonald’s Nijkerk heeft op 28 augustus 2023 het certificaat Taalakkoord ontvangen van het Leerwerkloket regio Amersfoort. Daarmee is McDonald’s Nijkerk een erkend ambassadeur van het Taalakkoord. Voor verschillende medewerkers zijn taallessen geregeld. McDonald’s Nijkerk staat open voor diverse doelgroepen. "We willen graag een kansrijke omgeving zijn voor iedereen, met volop opleidingsmogelijkheden.” 
Lees meer.

Succesvol tekenaar na taalstage en coaching 

Khaled Al-Horaibi wilde na zijn aankomst in Nederland graag weer zijn eigen beroep uitoefenen en werkt nu als tekenaar bij Bloemendal Bouw. Het leren van de taal ging niet vanzelf. Om zijn Nederlands te verbeteren, heeft Khaled hulp gehad van taalcoach Petra Hagen. Elke vrijdag kwam zij 2 uur lang naar het bouwbedrijf. Ze oefenden vooral met e-mail- en telefoonverkeer en vakjargon. Lees meer over de succesvolle samenwerking tussen Integratiewerk, het bouwbedrijf en het WSP.

Keurmerk voor Proma Consulting

“Ruim 12,5 jaar geleden heb ik de stap gezet om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor mijn eigen successen en leermomenten. Dit podium bieden we iedereen die zich wil ontwikkelen.” Ronald van Barneveld wil als directeur van Proma Consulting werkzoekenden verder op weg helpen. Lees meer.

Aankomende evenementen

Voor alle aankomende evenementen kijk op onze agenda op de website.

Meer informatie & inspiratie

  • Ook in Amersfoort blijft de vraag naar ICT’ers hoog
  • Op 1 januari 2024 wordt het wettelijk minimumuurloon ingevoerd en verdwijnen de vaste minimum maand-, week- en daglonen. Bekijk het Kennisdocument van het Ministerie van SZW met veelgestelde vragen.
  • De brancheteams van het WSP houden wekelijks inloopspreekuren in het Werkcentrum regio Amersfoort.
  • De sollicitatievideo's van onze werkzoekenden zijn vanaf nu ook op onze website te zien. Bekijk elke 2 maanden nieuwe sollicitatie-pitches.

Vragen?

Nieuwsoverzicht