Geslaagde Haringparty levert € 21.325 op voor goede doelen


Maandag 26 juni 2023

Op maandagavond 26 juni vond in Restaurant De Soesterduinen de sprankelende Haringparty plaats, georganiseerd door De Soester Zakenkring, de Zakenvrienden Soest, Soest Netwerkt, Soestdijkse Grachten, Centurionbaan en Koninklijke Horeca Nederland. Het evenement trok een grote opkomst van gemeentebestuurders uit Soest en Baarn, waaronder burgemeester Metz van Soest en burgemeester Röell van Baarn, vertegenwoordigers van de goede doelen waarvoor de opbrengst bestemd is, en natuurlijk ondernemers uit Soest, Soesterberg en Baarn.

Het hoogtepunt van de avond was de spannende veiling, volgens het Amerikaanse systeem, van het eerste vaatje haring. Dankzij de vlotte veilingmeesters Antonio van den Hengel en Henk van Asch verliep het bieden soepel. Remco de Hiep en Jaap Oostlander zorgden voor een feilloze administratie van het geheel. Uiteindelijk ging Marie-Louise Loomans van De Levensboom er, tot haar eigen verbazing, met de winst vandoor. Als belofte had ze, vooraf, een levensboom toegezegd aan de winnaar, en nu mag ze deze dus aan zichzelf schenken.

Maar Marie-Louise was niet de enige die in de prijzen viel. Veel aanwezigen gingen met mooie prijzen naar huis, beschikbaar gesteld door vele sponsors. Deze prijzen werden gewonnen via de loterij of door een succesvol bod. In totaal werd er maar liefst €21.325,- opgehaald, dat verdeeld zal worden over diverse goede doelen. De uitreiking van de cheques aan deze goede doelen zal binnenkort plaatsvinden op dezelfde locatie: Restaurant De Soesterduinen.

Naast de veiling en prijzen was er volop gelegenheid om te genieten van de nieuwe haring. Na de veiling schoven alle gasten aan voor een smakelijk buffet met als thema saté en rosé met diverse soorten saté (vlees, kip, veggie en garnaal) en was er volop gelegenheid om een praatje met elkaar te maken. Het optreden van het Soester Knollenkoor (onderdeel van het Soester Mannenkoor Apollo) zorgde voor een feestelijke sfeer, waarbij zelfs de handen op elkaar en de voeten van de vloer gingen. Voorzitter Johanna Six van de Soester Zakenkring bedankte vooraf alle medewerkers die hebben bijgedragen aan het succesvolle evenement. Een speciaal woord van dank ging uit naar gastheer Thijs Duindam. Johanna omschreef hem treffend als "Thijsje in een gouden lijstje," waarmee ze haar oprechte waardering tot uiting bracht.

De Haringparty is, na vier jaar afwezigheid, weer helemaal terug! 

Meer foto's van Jaap van den Broek volgen later op deze site. 

Nieuwsoverzicht