Veiligheidscoalitie Midden- Nederland


Vrijdag 16 juni 2023

home

apothekerskast

agenda

over ons

Platform Veilig Ondernemen - 8 minuten lezen

'Bij de vraag of we ook watermeloenen wilden vervoeren, ging een alarmbelletje af’

In de week van 5 tot en met 9 juni vond de transportweek van de Landelijke Eenheid Transport Facilitated Organized Crime (TFOC) plaats. Ook het Platform Veilig Ondernemen nam deel aan deze week. Zowel bij de verkeerscontroles als bij de preventieve bedrijfsbezoeken gingen adviseurs van het PVO in gesprek met werknemers zoals chauffeurs en planners. Vaak bevestigden deze gesprekken de twijfelachtige eer die Nederland te beurt valt als grootste drugsdistributieland te wereld.

LEES MEER

GOC 3 minuten lezen

Uitvoeringsplan weerbare overheid vastgesteld

Maandag 12 juni is het regiobrede uitvoeringsplan weerbare overheid vastgesteld. Een plan dat aantoont dat we vooruitgang boeken in de weerbaarheidsaanpak. In de eigen organisaties, waar veel gebeurt en hard wordt gewerkt, én in het versterken van onze weerbaarheid als één overheid. Een deel van de winst zit al in hoe het plan tot stand is gekomen.

Meer lezen...

Digitale Veiligheid 7 minuten lezen

Jongeren zetten digitaal talent in tijdens Re_B00TCMP

Walibi Holland was zaterdag het toneel van de Re_B00TCMP! Op dit ééndaagse event leren jongeren met IT-talent over de kansen en uitdagingen die de digitale wereld met zich meebrengt. De ouders kregen een apart programma om meer te leren over het digitaal domein. Met meer dan 40 jongeren en 11 ouders was het event een groot succes! Uiteraard mochten ze achteraf nog even de achtbanen testen.

Meer lezen...

Veiligheid in Beeld 5 minuten lezen

Geregistreerde criminaliteit stijgt met 4% in de eerste vijf maanden

In de eerste vijf maanden van 2023 stijgt in Midden-Nederland de totale geregistreerde criminaliteit met 4% ten opzichte van dezelfde periode in 2022. Van de 38 gemeenten in de regio Midden-Nederland, is bij 14 gemeenten deze stijging 10% of meer geweest. Naast deze cijfers bevat het dasboard veiligheidsbeelden online nu ook de meest recente cijfers van de corona gezondheidsmonitor jeugd. Hieruit blijkt dat van de jeugd in Midden-Nederland de jeugd in Flevoland het minst gelukkig is.

Meer lezen...

PGA-Lab 7 minuten lezen

Oproep: vergroot je kennis, help mee aan een onderzoek of deel je succesverhaal

Samenwerken op het snijvlak van zorg en veiligheid is geen makkelijke taak. Daarom is het belangrijk dat professionals zich blijven ontwikkelen. Maar hoe doe je dat? Bijvoorbeeld door in het najaar deel te nemen aan een verdiepende leergang privacy en gegevensdeling van de VNG. Ook doen we onderzoek waarbij we jouw kennis en expertise goed kunnen gebruiken om door te geven aan anderen. Of deel jouw succesverhaal en inspireer zo andere professionals.

Meer lezen...

PGA-Lab 7 minuten lezen

Lokale ontwikkelsessies voor PGA-teams en districten

Ook de afgelopen maand steunde het PGA-Lab weer diverse ontwikkelsessies, dit keer o.a. in de gemeente Houten. In het kader van evalueren, ontmoeten en leren. We spraken over de PGA-Monitor, gegevensdeling en over de samenwerking binnen het team en met ZSM. Ook ontwikkelen we momenteel een PGApp. Wil jij hierover meedenken? We kunnen je input goed gebruiken!

Meer lezen...

Werkend Leren 3 minuten lezen

Workshop: Hoe werkt de Belastingdienst?

Het is belangrijk dat we elkaar als partners aan de integrale tafel begrijpen. Daarom organiseert het RIEC Midden-Nederland in het kader van het thema Werkend leren een kijkje in de keuken van de Belastingdienst. Ben jij vanuit je werk betrokken bij de aanpak ondermijning, RIEC-casuïstiek en kom je daar de Belastingdienst tegen? Meld je dan aan.

Meer lezen...

GOC 3 minuten lezen

TFOC organiseert actieweek in Midden-Nederland

Om criminele inmenging in de transportbranche van Midden-Nederland tegen te gaan, organiseerde het programma Transport Facilitated Organized Crime (TFOC) van de Landelijke Eenheid een actieweek. Naast de politie deden ook de gemeenten, de Inspectie Leefomgeving en Transport, de Nederlandse Arbeidsinspectie, Belastingdienst, Douane, het RIEC, Platform Veilig Ondernemen en het Openbaar Ministerie met de actieweek mee.

Meer lezen...

Kijk- lees en luistertips 3 minuten lezen

Luistertips: PGA podcasts

Op Spotify zijn vanuit het PGA-Lab nu drie interessante podcasts te beluisteren met de thema’s Ervaringsdeskundigheid, privacy en gegevensdeling en LVB in de PGA.

Meer lezen...

Agenda

12
October

Save the date: Landelijk Bibob-congres

Nieuw in de apothekerskast

Folder ‘Word geen geldezel’

Publieksfolder in het kader van de campagne ‘Word...

Kwetsbare gemeenteprocessen voor ondermijning

Over welke processen kwetsbaar zijn voor ondermijning,...

Samenvatting webinar 'Op- en afschalen'

© 2023 Veiligheidscoalitie Midden-Nederland
secretariaat@rvs-mn.nl
veiligheidscoalitie.nl

 

Nieuwsoverzicht