Nieuwsbrief WSP regio Amersfoort


Maandag 22 mei 2023

Nieuwsbrief mei 2023

Tijdens een sfeervol ontbijt heeft een groep werkgevers donderdag 11 mei kennis gemaakt met het WerkgeversServicepunt en Leerwerkloket regio Amersfoort. De werkgevers uit de Logistiek & Transport, Industrie, Techniek & Bouw hoorden meer over de dienstverlening, arbeidsmarktcijfers en financiële regelingen. Het ontbijt vond plaats in het Werkcentrum regio Amersfoort.

Medewerkers kinder-opvang hard nodig

Het tekort aan personeel in de kinderopvang is de afgelopen jaren toegenomen. Samen met Ska Kinderopvang en MBO Amersfoort hebben het WSP en Leerwerkloket drie flexibele leerroutes opgezet waarbij onder andere werkervaringsplekken in de kinderopvang worden gecreëerd. Tijdens de eerste twee informatiesessies meldden zich meer dan 35 geïnteresseerden. De laatste informatiesessie is op 6 juni.

Eerste doelen Hoofdzaak } Werk behaald

Meer dan 100 werkzoekenden met een psychische kwetsbaarheid zijn in arbeidsmarktregio Amersfoort het afgelopen jaar extra begeleid bij hun zoektocht naar werk. Kenniscentrum Phrenos en Akwa GGZ hebben in mei de eerste cijfers gepubliceerd over de IPS-trajecten per regio tot en met het vierde kwartaal van 2022. In arbeidsmarktregio Amersfoort waren er eind 2022 91 lopende IPS-trajecten. Dit aantal ligt boven het landelijk gemiddelde. Bij 52,7 % van deze IPS-trajecten heeft dit in de regio Amersfoort geleid naar werk. Landelijk ligt dit percentage op 35,6 %. Lees meer.

Keurmerk voor POT

POT verhuizingen heeft 17 april 2023 het Keurmerk Inclusief Werkgever van het WSP regio Amersfoort ontvangen. P&O Manager Saskia Krens: “Inmiddels zijn er al veel kandidaten via het WerkgeversServicepunt regio Amersfoort bij ons komen werken en in vaste dienst gekomen. We hebben mensen aangenomen voor ons magazijn, kantoor en de verhuizingen. Het zit in het DNA van POT om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een toekomst te kunnen bieden.” Lees meer.

Werkcentrum ook voor werkgevers

Werkgevers kunnen in het Werkcentrum regio Amersfoort advies krijgen over ontwikkeltrajecten op de werkvloer en om- en bijscholing van (nieuw) personeel. Leren en werken zijn tegenwoordig niet meer los van elkaar te zien. Voor scholing, ontwikkeltrajecten en praktijkleren zijn regelmatig opleiders aanwezig. Het WSP houdt wekelijks inloopspreekuren per branche in het werkcentrum. Lees meer

Drukke Meet & Greet Koningsdag

Met oranje slingers en ballonnen, Nederlandse vlaggen over de statafels en oranje koeken en drinken was het Werkcentrum regio Amersfoort donderdag 20 april ingericht in Koningsdag sfeer. Dit was speciaal voor de Meet & Greet Koningsdag editie. Met ruim 20 uitzendorganisaties en bijna 100 werkzoekenden was het een geslaagde en drukbezochte ochtend.

Werkervaringsplek

Patrick heeft op zijn werkervarings-plek bij Sportivate zijn doel voor de toekomst gevonden. Hij wil in september beginnen met een opleiding tot gymdocent, maar komt nu met hulp van Danny de Graaf weer in het werkritme tijdens zijn werkervaringsplek bij Sportivate.

Aankomende evenementen

Voor alle aankomende evenementen kijk op onze agenda op de website.

Meer informatie & inspiratie

  • Het Werkcentrum regio Amersfoort trok met een talentenkubus de regio in. Zij vroegen inwoners: wat is jouw talent? Bekijk de video.
  • Het menu van onze website is vernieuwd. 
  • Op het YouTube kanaal van het WSP delen we elke twee maanden sollicitatievideo's. Bekijk de videopitches van de kandidaten.

Vragen?

Nieuwsoverzicht