Nieuwe leden Bedrijventerrein de Soestdijkse Grachten


Dinsdag 23 mei 2023

Stichting Bedrijventerrein de Soestdijkse Grachten verwelkomt twee nieuwe leden. Deze bedrijven brengen niet alleen waardevolle expertise met zich mee, maar delen ook onze visie op duurzaamheid en innovatie. We zijn verheugd om BMM Groep B.V. en A.A.S. Soest B.V., onderdeel van A.A.S. Hugo Lijding, te verwelkomen.

BMM Groep B.V., eigendom van Menduh Sahingöz, is een professionele en transparante partner op het gebied van vastgoedonderhoud en diensten. Met meerdere disciplines in huis, zetten zij zich in voor het behoud, dagelijks beheer, renovatie en verbetering van commercieel vastgoed. Recentelijk hebben ze het nieuwe pand aan de Nijverheidsweg 9 op duurzame wijze aangepakt. Met 140 zonnepanelen en een elektrisch VRF-systeem voor verwarming en koeling, is het pand nu volledig gasloos en energieneutraal dankzij andere maatregelen zoals ledverlichting en dubbelglas. BMM Groep heeft ook twee laadpalen geïnstalleerd om tegemoet te komen aan de behoeften van medewerkers die elektrisch rijden. 

Het tweede nieuwe lid dat we verwelkomen is A.A.S. Soest B.V., onderdeel van A.A.S. Hugo Lijding. A.A.S. Hugo Lijding heeft het voormalige schadeherstelbedrijf van Pieter van Rijnsoever overgenomen en het bedrijf omgedoopt tot A.A.S. Soest B.V. Met de overname hebben alle bestaande medewerkers de overstap gemaakt naar het nieuwe bedrijf. De chef werkplaats uit Hilversum, Erik Liefhebber, is anderhalf jaar geleden al overgeplaatst naar Soest als kwartiermaker.

A.A.S. Hugo Lijding heeft bewezen vooruitstrevend te zijn op het gebied van duurzaamheid, zoals eerder beschreven in een reportage in Aftersales Magazine over A.A.S. Hugo Lijding's Autoschade Centrum Hilversum (ACH). Ook in Soest zullen zij stappen ondernemen om hun bedrijf te verduurzamen. Zo wordt de werkplaats opnieuw ingericht en aangepast voor dagherstel, waarbij luchtdrogende lakken worden gebruikt. Het dak wordt aangepast om in de toekomst zonnepanelen te kunnen plaatsen. Daarnaast zullen laadpalen worden geïnstalleerd om geleidelijk over te gaan op elektrisch vervangend vervoer. Ook de spuitcabine zal uiteindelijk overgaan op luchtdrogende lakken. Op deze manier volgt A.A.S. Soest B.V. het duurzaamheidsbeleid dat eerder succesvol in Hilversum is toegepast.

Stichting Bedrijventerrein de Soestdijkse Grachten wenst BMM Groep B.V. en A.A.S. Soest B.V. veel plezier en succes toe met hun lidmaatschap! We zijn ervan overtuigd dat zij waardevolle bijdragen zullen leveren aan ons bedrijventerrein en kijken uit naar een vruchtbare samenwerking. Samen zetten we ons in voor een duurzame en innovatieve toekomst voor ons bedrijventerrein.

NB: Heeft uw bedrijf ook interesse in duurzaam ondernemen? Dan raden we u aan advies te vragen aan energieconsulent Bas de Haas van BMO Soest. U kunt hem bereiken via telefoonnummer 06 538 43 794 of door hem een bericht te sturen.

Nieuwsoverzicht