Nuttige lunchbijeenkomst: 'Lokaal zaken doen met gemeente Soest'


Woensdag 26 april 2023

Dinsdag 25 april 2023 hadden veertig ondernemers c.q. leden van de Soester Zakenkring zich verzameld in een van de vergaderruimtes van het knusse Stayokay aan de Bosstraat. Gastspreker Annemarij Meijerman, senior inkoopadviseur van gemeente Soest, informeerde de aanwezigen over het inkoopbeleid van de gemeente en hoe wij daar als lokale ondernemers de gemeente als klant kunnen krijgen. 

Op de vraag of er al veel van de aanwezigen zaken doen met de gemeente Soest gingen al veel vingers omhoog. 

Als grootste werkgever binnen de gemeentelijke grenzen van Soest met 275 professionals is gemeente Soest voor veel ondernemers een aantrekkelijke partij om zaken mee te doen. De gemeente Soest koopt jaarlijks gemiddeld voor € 3,6 miljoen in bij Soester ondernemingen. Dit is slechts ca. 15% van het inkoopvolume van de gemeente (als de ondernemingen in de buurgemeenten worden meenemen, is het 33%). Landelijk gezien is dat geen slechte score, maar volgens Annemarij kan het nog echt substantieel omhoog. De professionals bij de gemeente weten niet altijd de weg te vinden naar lokale bedrijven, maar ook de bedrijven weten lang niet altijd dat de gemeente bij hen wil inkopen.

Zo legde Annemarij aan de hand van sheets uit dat voor Werken en Concessies de gemeente met één offerte tot € 150.000 lokaal mag inkopen en voor Leveringen en Diensten is dat tot € 50.000. Maar dat er ook rekening gehouden moet worden met diverse procedures bij de manier van inkopen. 

Bijgaande foto's tonen een impressie van de bijeenkomst en de dia's van de presentatie geven weer wat er besproken is. 

Contact opnemen met Annemarij voor vragen en informatie: Annemarij Meijerman SST-Inkoop Gemeente Soest Inkoop@soest.nl 

Nieuwsoverzicht