ROM 40 jaar symposium


Dinsdag 18 april 2023

ROm 40 jaar symposium
DE TOEKOMST VAN NEDERLAND LIGT BUITEN DE STAD

Nederland is volgens sommigen één stad. Maar in het maatschappelijk- én vakdebat is er sprake van een verontrustende ‘framing’ van de tegenstelling stad-landelijk gebied, met de omgekeerde vlaggen als beladen symbool.

Dit moet anders, want gegeven de enorme ruimtelijke opgaven waar we voor staan, ligt de toekomst van Nederland voor een belangrijk deel buiten de stad. Tijd voor introspectie en een liefdevolle benadering van ons landelijk gebied als toekomstruimte. En niet alleen als wingewest. 

Nieuwe verbindingen
Terwijl de vlaggen omgekeerd wapperden, zijn er al tal van nieuwe functionele verbanden tussen stad en landelijk gebied ontstaan. Een goede programmering kan de relatie tussen stad en ommeland versterken, en resulteren in een betere stad én een beter landelijk gebied. Een win-win dus.

Ruimte als brugfunctie
De fysieke ruimte heeft daarbij een belangrijke brugfunctie. Tijdens het 'ROm 40 jaar symposium: de toekomst van Nederland ligt in het landelijk gebied' staan de volgende vragen centraal:

Kom vrijdagmiddag 23 juni naar de Gelderse Vallei (extacte locatie volgt) om te luisteren en mee te doen aan levendige debatten rond dit thema.

Klik hier voor meer informatie over het programma en aanmelden

Wat: ROm 40 jaar symposium ‘De toekomst van Nederland ligt buiten de stad’
Wanneer: vrijdag 23 juni 2023, 13.30 – 17.00 uur
Waar: Amersfoort (locatie volgt)
Voor wie: Ambtenaren van de landelijke overheid en provinciale- en gemeentelijke overheden en iedereen die zich met de ruimtelijke inrichting in Nederland bezighoudt.
Kosten: Gratis voor abonnees van ROm. Andere deelnemers betalen 100 euro entree.
Aanmelden: https://stadszaken.nl/agenda/rom-40-jaar-symposium-de-toekomst-van-nederland-ligt-buiten-de-stad


 

Nieuwsoverzicht