Nieuwsbrief WSP regio Amersfoort


Woensdag 22 maart 2023

Nieuwsbrief maart 2023

Acht voor dienstverlening WSP regio Amersfoort

Het WSP regio Amersfoort scoort een 8,0 op dienstverlening in de werkgeverstevredenheidsmonitor 2022. Hiermee haalt het WSP regio Amersfoort de hoogste score van alle WerkgeversServicepunten in Nederland. Werkgevers zijn over het algemeen tevreden over de WSP's. Zij beoordelen de dienstverlening landelijk met een gemiddelde van 7,4.

De kennis, communicatie, behulpzaamheid en aansluiting van diensten op behoeften worden positief beoordeeld. Werkgevers zijn vooral te spreken over het kunnen overleggen met één contactpersoon en de behulpzaamheid van medewerkers. Op beide onderdelen beoordeelden werkgevers dit met een 8,4. “De lijntjes zijn kort. Ik waardeer het vaste aanspreekpunt. Dat werkt!”
Een andere werkgever deelde: “Goede match gevonden en ook goede ondersteuning en meedenken tijdens de proef met de kandidaat.” Lees meer.

Certificaat Taalakkoord

Op 8 maart 2023 heeft directeur Bert Boeijink van Bloemendal Bouw het certificaat Taalakkoord ontvangen van het Leerwerkloket regio Amersfoort. Daarmee is Bloemendal Bouw een erkend ambassadeur van het Taalakkoord. Wekelijks krijgen medewerkers bij het bouwbedrijf taalbegeleiding. Bert: “Ik blijf stimuleren dat er hard gewerkt moet worden aan het taalprobleem. Het is van belang de taal goed te beheersen. Zeker als het om veiligheidsinstructies gaat.” 
Lees meer.

Taalakkoord Newasco

Frank en Charlotte Nieuwland van familiebedrijf Newasco Textielreiniging hebben 8 maart ook het certificaat Taalakkoord ontvangen van het Leerwerkloket regio Amersfoort. Bij Newasco in Amersfoort lopen ontzettend veel verschillende nationaliteiten rond. Ook mensen die nog helemaal geen Nederlands spreken. Voor hen wordt een keer per jaar een aantal weken lang een taaltraining georganiseerd, deels onder werktijd. Lees meer

Binnenkijken in het Werkcentrum

Het Werkcentrum regio Amersfoort is een nieuw initiatief. Wat is het werkcentrum nou precies? In deze video nemen we je graag mee naar binnen.

Inclusive Fieldlab Amfors

In het Inclusive Fieldlab zoekt de Amfors groep, de sociale werkvoorziening van de regio Amersfoort naar technologisch of sociaal innovatieve oplossingen die mensen met afstand tot de arbeidsmarkt ondersteunen om mee te doen op de (reguliere) arbeidsmarkt. Zij brengen in het Fieldlab medewerkers in aanraking met nieuwe technologieën, zoals een exoskelet, smart beamer en cobot.

Aankomende evenementen

Voor alle aankomende evenementen kijk op onze agenda op de website.

Meer informatie & inspiratie

Vragen?

Nieuwsoverzicht