ROM Utrecht region


Donderdag 16 maart 2023

FourOneFour

FourOneFour vertaalt een grote hoeveelheid complexe EU-regels naar begrijpelijke taal, waardoor fondsen en bedrijven makkelijk de verplichte duurzaamheidsrapporten kunnen maken.

Lees meer

Tekstvak: Lees meer

Tranzer

Met Tranzer betaal je in één keer voor je OV-reis van A naar B, voor alle vormen van vervoer die je onderweg gebruikt. Tranzer oa NS, Connexxion, GVB en Thalys maken al gebruikt van Tranzer's software.

Lees meer

Tekstvak: Lees meer

Vedea Healthware

Vedea Healthware ontwikkelt een VR-game voor kinderen, om van hun luie oog af te komen. Leuker en beter dan de authentieke pleister-methode.

 

 

Lees meer

Tekstvak: Lees meer

Wastewatchers

Wastewatchers ontwikkelt forecast software, waarmee foodservice ondernemers hun dagelijkse aanbod beter kunnen afstemmen op de vraag, waardoor er minder wordt verspild en meer wordt omgezet. 

Lees meer

Tekstvak: Lees meer

Neurolytics

Neurolytics ontwikkelt een HR software. Met de combinatie van oa AI en video-technologie en kunnen kandidaten thuis op de bank ontdekken of ze bij een specifieke rol, team of organisatie passen.

Lees meer

Tekstvak: Lees meer


 

/COLUMN

A.I. kans of bedreiging voor ondernemers?

Vandaag ging ik in “gesprek” met mijn nieuwste schrijf vrienden writeme.ai, word-spinner.com, blognlp.com, jasper.ai, Rydr en Chat GPT. Er was de laatste tijd best veel commotie over deze vriendenclub. Zijn ze nou echt onze nieuwe BFF’s en moeten we deze technologie omarmen of vormen ze juist een bedreiging?

Column

Tekstvak: Column


 

/LIFE SCIENCES & HEALTH

Kairos, winnaar circulaire innovatie top

Met de innovatie de radicaal duurzame zitbank won Kairos vandaag de juryprijs voor dé Utrechtse Circulaire Innovatie van 2023. De publieksprijs van de Utrechtse Circulaire Innovatie Top 20 ging naar Zo schoon, ZO een schone omgeving zonder het milieu om zeep te helpen.

Lees meer

Tekstvak: Lees meer

/MEDIA & GAMING

Expertkennis maakt AI beter

“Veel mensen stellen AI gelijk aan Machine Learning. Simpel gezegd denken mensen: ‘je voedt een computer met voorbeelden en dan doet die het net zo goed als een mens’. Maar AI bestaat uit wel 50 verschillende technologieën om computers slim gedrag te laten vertonen!”, zegt Chris van Aart, CTO van het Utrechtse Bolesian. 

Lees meer

Tekstvak: Lees meer

DigiDok wint regionale voorronde Nationale Zorginnovatieprijs

Emmely Pennings van DigiDok, won de zorginnovatieprijs! Zij ontwikkelde spreekuur.nl, in samenwerking met Topicus in de Zorg. Via Spreekuur.nl regel je veilig en online een consult met je huisarts of de huisartsenpost bij jou in de buurt. Volgens de jury kan deze innovatie een enorme impact hebben op de huisartsenzorg.

Meer lezen

Tekstvak: Meer lezen

Agenda

28 

MAART

Earth Valley Café: Energietransitie & mobiliteit

Een rondleiding bij de grootste duurzame drukkerij van Nederland, Wilco, en het Veenendaalse Ginaf neemt ons mee in hun ondernemersreis. 

Lees meer

19

APRIL

Webinar Jan van de Winkel, CEO Genmab

Pauline de Wilde gaat in gesprek met Jan van de Winkel, CEO van Genmab.

Lees meer

25 - 27 

APRIL

DMEA BERLIN

Met 11.000 bezoekers en 600 standhouders uit 27 landen is DMEA een van Europa’s belangrijkste events rondom de digitalisering van de gezondheidszorg. 

Lees meer

Nieuwsoverzicht