Leerzame lunchbijeenkomst met Monique Vrolijk


Donderdag 16 februari 2023

De eerste lunchsessie van 2023 werd door veertig leden van de Soester Zakenkring bezocht. Plaats van handeling was de sfeervolle Eetvilla waar Sebastian Ott en zijn team de gastheren waren voor de Soester ondernemers.

Na een informele kennismaking gingen de aanwezigen naar de zaal om daar te genieten van een lunch waarna gastspreker Monique Vrolijk een onderhoudende sessie verzorgde met als thema:

‘Samenwerken met de volgende generaties’

Haar betoog ging onder meer over het feit dat we tegenwoordig vijf verschillende generaties op de werkvloer tegenkomen, van de generatie ‘babyboomer’(1940-1955) tot en met de generatie Z (vanaf geboortejaar 2000).  Monique legde uit dat al die generaties een totaal andere kijk op de wereld én een totaal andere kijk op werk hebben. Dit kan voor frustraties en onbegrip zorgen.

Monique Vrolijk nam de aanwezigen op herkenbare wijze mee in de generatieverschillen. ,,Wat was ‘in jouw tijd’ belangrijk? En welk effect heeft dit op de manier waarop jij kijkt naar deze nieuwe generatie? Op de manier waarop jij leidinggeeft, ruimte geeft aan nieuwe ideeën en samenwerkt? Want dat is uiteindelijk waar iedereen binnen elke organisatie naar op zoek is: werkplezier, betere prestaties en een fijne samenwerking. En realiseer je goed - niet alleen jouw medewerkers verjongen, maar óók jouw klanten!”

De uiteindelijke conclusie: ,,Ga niet uit van een generatiekloof maar werk aan een generatiebrug. Deel kennis en zoek verbinding. Jongeren werken tegenwoordig gemiddeld anderhalf jaar bij een werkgever, het landelijk gemiddelde is 8,4 jaar. Dus ga het gesprek aan. Geen exitgesprek, maar een ‘blijfgesprek’. Onderzoek waarom je medewerkers bij jou blijven werken.”

Het werd een interactieve bijeenkomst met veel ruimte voor vragen, discussie, concrete voorbeelden en praktische tips. Diverse ondernemers toonden belangstelling voor de training die Monique over dit onderwerp geeft. Informatie hierover wordt binnenkort toegezonden.

Nieuwsoverzicht