Hovenier Maurus Hardeveld Kleuver


Vrijdag 17 februari 2023

Nieuw lid SZK had al jong liefde voor hoveniersvak

Maurus Hardeveld Kleuver (Alkmaar – 1974) is dan weliswaar geen geboren en ook geen getogen Soester, hij heeft ons dorp inmiddels goed leren kennen de afgelopen jaren. Met zijn bedrijf HK Groen B.V., gevestigd aan de Zuidergracht, is hij als hovenier actief in de hele regio Midden-Nederland. ,,Maar natuurlijk schromen wij niet om ook buiten de grenzen van hartje Nederland onze klanten te bedienen”, vult de sympathieke hovenier aan.

Maurus is met HK Groen B.V. sinds kort lid van de Soester Zakenkring. ,,Ik maak graag deel uit van dit zakelijk netwerk met een flinke groep Soester ondernemers die met elkaar activiteiten onderneemt. Daar voelen wij ons met onze onderneming wel thuis.“

Maurus groeide op in het schilderachtige Zuid-Limburgse landschap van Heerlen en in die mooie natuurlijke omgeving heeft hij de liefde voor het hoveniersvak gekregen. ,,In het zuiden van Limburg is de natuur prachtig. Als je veel buiten bent wil je daar later je werk van maken. Van 1994 tot 2000 heb ik de hoveniersopleiding, gecombineerd met het onderdeel management, in Frederiksoord gevolgd. Dit was voor mij de ideale manier om de verplichte studie met mijn passie te combineren. Ik ben ervan overtuigd dat het vak van hovenier wel te leren is, maar dat de echte passie voor het vak aangeboren is.”

Maurus werd in 2008 zelfstandig hovenier. Daarvoor heeft hij ervaring opgedaan bij onder meer boomkwekerij De Dryaden, BSI Bomenservice en het Darthuizer Groencentrum.  

De Soester hovenier geniet, samen met zijn team, elke dag van het werk. ,,Geen enkele opdracht is hetzelfde. Routinematig werk is er voor ons niet bij. Dat maakt ook dat wij ons werk zo leuk vinden en iedere uitdaging graag aangaan.”

Nieuwsoverzicht