Nieuwsbrief WSP regio Amersfoort


Vrijdag 03 februari 2023

Nieuwsbrief winter 2023

Interactieve theatershow en Regio in Beeld

Met een interactieve, inspirerende en informatieve theatershow heeft het WSP regio Amersfoort werkgevers en collega’s uit het werkveld uitgedaagd de krapte op de arbeidsmarkt eens te bekijken door een andere bril. Op dinsdagmiddag 13 december verzorgde Anne-Marije Buckens van 50Company samen met de acteurs Loek en Marleen de show ‘Kijk eens door een andere bril’.
De theatermakers lieten aan de hand van realistische scènes zien hoe werkgevers zich op de arbeidsmarkt kunnen presenteren en profileren. 

Aan de start presenteerde arbeidsmarktadviseur Jeroen Schuil van UWV de jaarlijkse publicatie Regio in Beeld. Daarin laat UWV de ontwikkelingen en cijfers zien van arbeidsmarktregio Amersfoort. De krapte op de arbeidsmarkt is op een ongekend hoog niveau, ook in Amersfoort. Lees meer over de arbeidsmarktcijfers van de regio Amersfoort.

Bekijk de aftermovie van de theatershow.

Winterfestival 'Kijken door een andere bril'

Als vervolg op de theatershow hebben ook werkzoekenden een workshop ‘Kijken door een andere bril’ gevolgd. Tijdens het Winterfestival leerden bijna 100 werkzoekenden welke rol motivatie speelt en hoe je die een boost kan geven. Zij leerden hoe ze een succesvol gesprek met een werkgever kunnen voeren en brachten dat direct in de praktijk tijdens een Meet en Greet met dertig werkgevers. Voor het festival was zoveel belangstelling dat een wachtlijst ontstond. De reacties van werkgevers en werkzoekenden waren positief.

Werkcentrum

Het Werkcentrum regio Amersfoort is open, dé centrale plek waar iedereen uit de arbeidsmarktregio Amersfoort ondersteuning, advies en inspiratie kan krijgen over werk en scholing. In het werkcentrum werken UWV, de regiogemeenten en vakbonden samen. Ook het WSP is onderdeel van het Werkcentrum regio Amersfoort. Zo kun je als werkgever het werkcentrum binnen stappen voor de werving van personeel, maar ook voor ontwikkeltrajecten en bijscholing op de werkvloer. Bekijk een verslag van de officiële opening.

Kooktalenten

“Onmogelijke missie om keuken-medewerkers te vinden? Niet als het aan het WerkgeversServicepunt en Leerwerkloket in de regio Amersfoort ligt.” We staan met een mooi artikel in het wintermagazine van OnderNamen Eemvallei over ons maatwerktraject om statushouders op te leiden tot keukenassistent.

Inclusief Keurmerk

Tijdens de Maand van de 1000voorbeelden hebben we drie werkgevers het Keurmerk Inclusief Werkgever uitgereikt. Kapsalon De Haarkluis, de Energiebox en de Kamer van Koophandel zijn alledrie een sociale werkgever.

Aankomende evenementen

Voor alle aankomende evenementen kijk op onze agenda op de website.
 

Meer informatie & inspiratie

Vragen?

Nieuwsoverzicht