In problemen door energielasten? Er is hulp...


Maandag 28 november 2022

Het bestuur van de Soester Zakenkring slaat alarm. De bedrijvenkring laat weten dat verschillende Soester bedrijven het water naar de lippen stijgt vanwege de fors opgelopen energielasten. Gemeente Soest en Zakenkring gaan aan de slag om ondernemers te helpen.

Zorgen over uw energierekening? Ga snel naar nieuweenergie.soest.nl 
Heeft u nog even afgewacht, maar worden de zorgen over uw energierekening nu echt te groot? Schakel dan hulp in en ga naar nieuweenergie.soest.nl. Er zijn verschillende manieren om uw energiekosten binnen de perken te houden.

Hulp bij het verlagen van de energierekening van uw bedrijf
De gemeente Soest, de Soester zakenkring, het Bedrijven Platform Duurzaamheid en BMO werken samen om ondernemers in Soest en Soesterberg te ondersteunen bij het nemen van energiebesparende maatregelen in hun bedrijf. Via nieuweenergie.soest.nl/mijn-bedrijf vindt u informatie over energiebesparing en het duurzaam opwekken van energie. Bespreekt u liever direct de specifieke situatie van uw bedrijf? Neem dan contact op met energieconsulent bedrijven, dat is Bas de Haas van BMO Soest via 06 538 43 794.

Heeft u door de hoge energieprijzen geldproblemen? Ook dan zijn er mogelijkheden.
De overheid helpt mensen met een laag inkomen. Dat doen ze met de eenmalige energietoeslag. Heeft u de eenmalige energietoeslag al aangevraagd bij de gemeente Soest? Zo niet, bel de gemeente: 035-609 34 11, of ga naar de website van de uitvoeringsorganisatie BBS: www.bbsuo.nl/over-bbs/nieuws/eenmalige-energietoeslag.

Gemeente Soest heeft daarnaast een inlooppunt voor geldzaken. U kunt langsgaan of bellen. Geld op Orde Soest (GOOS) zit in de Plantage, Smitsweg 311, Soest. Het telefoonnummer is 035 - 609 92 79. Zij helpen u direct op weg. Kijk voor meer informatie op de website van GOOS: https://zorgzaam.soest.nl/goos.

Leden en aspirant-leden van de Soester Zakenkring die te kampen hebben met problemen vanwege de energiekosten kunnen voor een vertrouwelijk gesprek terecht bij de bestuursleden Aart Bosman (aart@soesterzakenkring.nl) of bij Johanna Six (jh.six@bresadvocaten.nl).

Nieuwsoverzicht