Nieuwsbrief WSP regio Amersfoort


Maandag 31 oktober 2022

Nieuwsbrief oktober 2022

Op dinsdagmiddag 13 december 2022 organiseren we een theatershow voor werkgevers: “Kijk eens door een andere bril”, een unieke show over krapte op de arbeidsmarkt. De theatershow laat aan de hand van realistische scènes zien hoe werkgevers zich op de arbeidsmarkt kunnen presenteren en profileren. Reserveer je theaterstoel.

Jitske Kramer inspireert tot nadenken

Op dinsdag 11 oktober heeft cultureel antropologe Jitske Kramer een zaal vol werkgevers en medewerkers van het WerkgeversServicepunt regio Amersfoort geïnspireerd. In Theater Streams De Breede beek gaf zij de lezing Join the Jam over inclusie en diversiteit. Hierin vertelde ze aan de hand van ervaringen tijdens haar reizen over de noodzaak van inclusie.

Jitske wisselde deze snelcursus in antropologie af met spoken word en visual graphics. Zij werd daarbij muzikaal ondersteund door een violist en trompettist. De muziek en woorden zorgden ervoor dat iedereen in de zaal geïnspireerd en geraakt werd. Lees meer.

Aantal ww-uitkeringen in regio stabiliseert

Eind september verstrekte UWV 2.850 WW-uitkeringen in de arbeidsmarktregio Amersfoort. Dat waren er 25 minder dan een maand geleden. Voor de energietransitie is veel extra technisch en ICT-personeel nodig. Om de energietransitie te doen slagen zullen werkzoekenden moeten worden gestimuleerd om in deze beroepen te gaan werken. Vanuit het WSP wordt dat gedaan door mensen op te leiden tot gecertificeerd Energie Prestatie Adviseur Woningen of als energiecoach. Lees meer.

Inclusief wonen en werken bij Portaal 

“Bij Portaal zijn mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, of dat nu gaat om mensen met een lichamelijke beperking of een psychische kwetsbaarheid, niet alleen als huurder welkom, maar ook als werknemer. Er wordt gekeken hoe zij, soms met de nodige aanpassingen vanuit de werkgever, aan de slag kunnen op één van de zes Portaalkantoren. Als maatschappelijk bedrijf willen we onze verantwoordelijkheid nemen door het personeelsbestand een afspiegeling te laten zijn van de mensen die onze woningen huren.” Lees meer.

Aankomende evenementen

Voor alle aankomende evenementen kijk op onze agenda op de website.
 

Meer informatie & inspiratie

  • UWV heeft op 13 oktober een talkshow gehost over creatieve oplossingen voor de economie, voor de samenleving en vooral voor de krapte op de arbeidsmarkt. Bekijk KRAP de talkshow terug.
  • De Leusdense ondernemer Talk360 heeft een Oekraïense vluchteling in dienst. CEO Hans Osnabrugge vertelt hoe blij hij is met zijn medewerker Alexander en hoe fijn het voelt om voor hem iets te kunnen betekenen. Lees het verhaal dat de Gemeente Leusden hierover schreef
  • Bijna 300 mensen hebben de Techniek Doe Dag bezocht.
  • Op dinsdag 1 november 2022 om 10.00 uur start de volgende aanvraagperiode voor het STAP-budget.

Vragen?

Nieuwsoverzicht