Interessante lunchbijeenkomst in inspirerende omgeving van 't LOU-vre


Woensdag 12 oktober 2022

Een kennismaking met 't LOU-vre aan de Van Weedestraat 97. Bij velen bekend als het gebouw waar de lokale ABN AMRO vanaf 1982 (toen nog als ABN) tot 2021 gehuisvest was. Het gebouw werd behoed voor leegstand dankzij LOU. Tijdens de interactieve lunchbijeenkomst van de Soester Zakenkring legde directeur Simon van Dommelen van LOU uit wat zijn bedrijf allemaal doet. Stichting LOU, LeegstandOplossing Utrecht, is vanaf begin dit jaar de beheerder van het gebouw. Het gebouw is gekocht door Domus Vastgoedontwikkeling en zal op den duur worden herontwikkeld tot een woongebouw. In de tussentijd krijgt het gebouw een maatschappelijke functie met als doel om mensen in Soest samen te brengen.

Myrna
Een van die gebruikers van 't LOU-vre is kunstenares Myrna van Schoonhorst. Zij coördineert namens Stichting Lou alle ontwikkelingen in het tot ‘t Louvre. Zo zijn er verschillende kunstenaars actief, hebben verschillende kleine ondernemers hun eigen werk- of verkoopplek, is er mogelijk tot expositie van kunst en zijn er veel meer interessante creatieve ontwikkelingen in het gebouw. 

App 'Het beste van lokaal'
Bram Molmans sprak over de in april van dit jaar gelanceerde app 'Het beste van lokaal'. Hij vertelt aan de aanwezigen: ,,Mensen online stimuleren om offline te verbinden.” Dat is de missie van Het beste van lokaal. Het is een idee dat is ontstaan midden in de corona-crisis. In een periode van lockdowns en afstand houden, werd al het ‘niet-essentiële’ gesloten. Met als gevolg dat alles dat we ooit deden naar de online wereld verhuisde. Weet u het nog? Sporten achter de computer. Op de koffie bij opa en oma via Zoom. Zelfs de boodschappen deden we (nog steeds?) online. Het waren maatregelen met een enorme impact op ons allemaal. Maar de impact op lokaal niveau was misschien nog wel het grootst. De lokale online mogelijkheden en initiatieven schoten uit de grond. Maar echt verbondenheid tussen al deze initiatieven was er niet. Voor die verbinding zorgt de app ‘Het beste van lokaal!’"

,,Het viel mij op dat er al veel ontzettend gave initiatieven waren, maar weinig daarvan stond met elkaar in verbinding. Ik ging op onderzoek uit hoe deze verbinding het beste gelegd kan worden. Hieruit ontstond de app 'Het beste van lokaal'. Arnold Seldenrijk is aangehaakt als compagnon en samen verbinden wij lokaal in de gemeente Soest. In deze App komen verschillende lokale aspecten terug, zoals lokale aanbiedingen, spaarprogramma’s van ondernemers, producten van de boer, sportclubs en activiteiten, uitjes. Maar ook: gemeentezaken regelen via de app en eenvoudig het lokale nieuws lezen."

Waarom is de app handig voor ondernemers, sportclubs en uitjes? Wat voorop staat is de missie van de app: ondernemers en lezers aan elkaar verbinden. Er zijn veel opties in de app voor de bezoeker. Zo kunnen consumenten in de app sparen voor punten op basis van aankopen die ze hebben gedaan. De punten die ze verzamelen kunnen vervolgens worden ingewisseld voor bijvoorbeeld kortingen of gratis producten bij de ondernemer waar de punten gespaard zijn. Maar ook kan de app worden geraadpleegd door wie benieuwd is naar wat er in de buurt allemaal te doen is en het nieuws. De app is gratis. 

Via de app kan goedkoop worden geadverteerd en wordt er wekelijks een pushmelding uitgestuurd naar de gebruikers met de laatste aanbiedingen. Zo is de deelnemer zichtbaar voor iedereen. Meer informatie over het aanmelden: https://hetbestevanlokaal.nl.

Na de sprekers was er voor de aanwezigen mogelijkheid tot een uitegebreide rondleiding door het gebouw waar gesproken kon worden met een aantal gebruikers. 

Zie ook onderstaande QR-codes

Nieuwsoverzicht