Bedrijfsbezoek leerlingen Griftland College - Stageplaatsen gevraagd


Vrijdag 07 oktober 2022

Leerlingen van de Griftland Businessclass (GBC) 5H zijn maandag 3 oktober te gast geweest bij Reto Internetburo aan de Nieuwegracht 13. Directeur/eigenaar Remco de Hiep vertelde over het internet/webdesign-bureau dat hij in 2001 als 19-jarige oprichtte. De Griftlanders waren zeer geïnteresseerd in het verhaal van Remco die vertelde over het ondernemerschap in de automatisering. Daarnaast vroeg Remco aan de leerlingen advies over verduurzaming van het bedrijfspand. Daar kwamen zonder uitzondering goede suggesties uit, Remco heeft afgerond met vertellen wat hij al gedaan heeft en wat hij nog gaat doen om medio 2023 gasloos te zijn en zelf veel van de elektrische energie op te wekken.

Stageplaatsen gezocht
Voor leerlingen van de GBC 4H zoekt het Griftland stageplekken. De leerlingen van lopen drie keer van 8.30 tot 10.30 mee met een bedrijf. Ze werken uit een praktijkhandboek. Elk bezoek staat in het teken van een bepaalde afdeling:

  • Eerste bedrijfsbezoek: Kennismaken met het bedrijf en de afdelingen                   
  • Tweede bedrijfsbezoek: Kennismaken met producten/diensten               
  • Derde bedrijfsbezoek: Personeelsbeleid              

En tot slot maken ze met het bedrijf nog een aparte afspraak. Daarin presenteren ze hun bevindingen over het bedrijf. Dit presenteren ze ook nog in de klas en aan de schoolleiding.

Voor dit lopende schooljaar heeft de school in 2023 de volgende data beschikbaar:

  • Donderdag 23 maart van 8.30 tot 10.30 uur
  • Donderdag 30 maart van 8.30 tot 10.30 uur
  • Donderdag 13 april van 8.30 tot 10.30 uur

Voor meer info:

T (035) 609 82 14

f.verwoerd@griftland.nl

www.griftland.nl

Nieuwsoverzicht