Meet-Up Soester ondernemers spreekt aan


Woensdag 14 september 2022

Het Ondernemerscongres, georganiseerd door de gemeente Soest in samenwerking met de Soester Zakenkring, kreeg voor de editie van 2022 een nieuw, ietwat vrijblijvend jasje. Het sprak de Soester ondernemers aan, die in grote getale naar restaurant De Soester Duinen waren gekomen.

Ook vorig jaar kon, tussen twee lockdowns door, een ondernemerscongres gehouden worden. Maar die bijeenkomst kende nog wat beperkingen. Het congres van 2022 was woensdag ontdaan van restricties. De gemeente en de Soester Zakenkring boden een gastvrij onthaal waar, ondanks de concurrentie van de CL-wedstrijd van Ajax, veel ondernemers op af waren gekomen. 

TREK AAN DE BEL Karin Scholten, de kersverse wethouder van economische zaken, maakte haar 'debuut' voor de circa honderd afgevaardigden van bedrijven, instellingen, organisaties, politiek en diverse zzp'ers. ,,Van harte welkom, dit is een perfect moment om tot nieuwe plannen te komen", sprak de bewindsvrouw. ,,We willen met ons nieuw college veel bereiken, dat willen wij realiseren voor u en met u. Samen met Soest. Trek aan de bel als u hulp nodig heeft. Wij zijn er voor u."

VRAGEN Met deze belofte trapte de wethouder de bijeenkomst af. De daad werd direct bij het woord gevoegd. Diverse standhouders konden direct antwoord of advies geven op vragen als: waar moet ik zijn als ik personeelstekort heb? Hoe regel ik mijn financiën? Hoe kan ik verduurzamen en energie besparen? Wat kan de gemeente voor mij betekenen, bijvoorbeeld qua vergunningen? Welke winkeliers/winkels in Soest of Soesterberg kunnen iets voor mijn bedrijf betekenen? Ondertussen maakten veel aanwezigen gebruik van de mogelijkheid om een 'verse' profielfoto voor de LinkedIn-pagina te maken. 

INTERACTIE De sfeer zat er, mede dankzij zangeres Isabelle de Haas, goed in. Handen werden geschud, ideeën uitgewisseld en hier en daar concrete afspraken gemaakt. Judith de Pagter, voorzitter van de Soester Zakenkring, bekeek de interactie van al die ondernemers met een glimlach. ,,In ongedwongen sfeer met een hapje en een drankje bekende en nieuwe ondernemers ontmoeten, dat is vooral wat deze avond zo leuk maakt. Super dat de gemeente Soest dit mogelijk maakt."

AFSCHEID De voorzitter had nog een nieuwtje. ,,Ik ben bezig met mijn laatste maanden als voorzitter van de Soester Zakenkring. Tijdens de algemene ledenvergadering in maart 2023 neem ik afscheid. Dan heb ik er ruim vier jaar opzitten en is het tijd voor een ander om deze mooie zakenkring te leiden." De nieuwe voorzitter van de Soester Zakenkring zal dan worden gekozen.

Lisette de Jong was een van de vele zzp'ers die aanwezig was. ,,Wat is dit evenement goed verzorgd en wat een fijne sfeer. Ik heb al veel mensen mogen spreken, inclusief de burgemeester. Ik ben positief verbaasd dat Soest zoveel ondernemers met speciale kennis en kunde heeft. Dit soort gezamenlijke events mogen wat mij betreft vaker plaatsvinden zodat we elkaar beter weten te vinden om samen te werken."

Nieuwsoverzicht