Glaspoort aanleg glasvezel


Woensdag 10 augustus 2022

Glasvezelaanleg door Glaspoort op bedrijventerrein Soestdijkse Grachten

Op 5 augustus is Glaspoort in gesprek gegaan met de Stichting Bedrijvenkring de Soestdijkse Grachten en BMO. Naar aanleiding van dit positieve en constructieve gesprek, delen wij graag meer informatie met betrekking tot de aanleg van glasvezel door Glaspoort op het bedrijventerrein Soestdijkse Grachten.

Over Glaspoort

Glaspoort is een joint venture van KPN en pensioenfonds ABP. Met deze joint venture versnellen we de glasvezelaanleg in Nederland. Glaspoort gaat de komende jaren circa 1,2 miljoen huishoudens en bedrijven voorzien van een toekomst-vaste glasvezelkabel. Wat ons betreft wordt glasvezel de standaard.

De voordelen van glasvezel van Glaspoort

✔ Ruime keuze. Ons open glasvezelnetwerk biedt bedrijven meer keuzevrijheid. Er zijn meer dan 20 telecom-aanbieders actief op het glasvezelnetwerk van Glaspoort, waaronder KPN, Destiny, Plinq, Cambrium, TWS groep, RoutIT en Pocos. Een volledig overzicht is te vinden op: www.glaspoort.nl/providers.

Voor de kosten van een abonnement verwijzen wij u graag naar de klantenservice van de serviceproviders die diensten leveren over het netwerk van Glaspoort. Daarnaast kunt u ook zelf de postcodechecker invullen op de websites van de aangesloten serviceproviders om te zien wat het aanbod van de specifieke serviceprovider op uw adres is.

✔ Geen verplichtingen. De aanleg van de glas­vezelaansluiting door Glaspoort is vrijblijvend. U bepaalt zelf of u een aansluiting wil. U bent daarnaast ook niet verplicht om een abonnement af te sluiten. Wilt u wel een abonnement afsluiten? Dat kan direct maar ook later, bijvoorbeeld als u nog een lopend contract hebt bij een andere telecomaanbieder.

✔ Geheel kosteloos. U betaalt helemaal niks voor de aanleg van de glasvezelkabel naar uw pand.

✔Gratis extra back-up glasvezellijn. Indien u al een (glasvezel)aansluiting heeft, kan de gratis glasvezelaansluiting van Glaspoort dienen als extra back-up optie.

Planning

Het streven is dat aannemer Zener vanaf 15 augustus in opdracht van Glaspoort gaat starten met de aanleg van glasvezel.

Om de glasvezelkabel vanaf de straat bij uw pand naar binnen te brengen, zijn er werkzaamheden nodig in en rond uw pand. Daarvoor geeft u toestemming met uw persoonlijke code die u per brief heeft ontvangen. U hoeft nog geen afspraak met ons in te plannen. We bellen vanaf 15 augustus bij u aan. U kunt ons dan alles vragen over glasvezel en de werkzaamheden. Indien u uw brief en persoonlijke code niet meer heeft, kunt u als we langskomen ook toestemming geven voor de werkzaamheden in en rondom uw pand.

Naar verwachting zullen vanaf 22 augustus de graafwerkzaamheden starten om de glasvezelkabels in de straat aan te leggen. Voordat we daarmee beginnen, ontvangt u een brief met alle informatie over deze graafwerkzaamheden. Deze ontvangt u ongeveer een week voor de werkzaamheden rondom uw pand. Als u zich heeft ingeschreven voor onze netwerkupdates, sturen we u ook een e-mail om de werkzaamheden aan te kondigen.

We beginnen altijd ’s ochtends vroeg met onze graafwerkzaamheden. We zorgen dat aan het eind van de dag de straat weer netjes is dichtgemaakt. We proberen hinder tot een minimum te beperken en we zorgen ervoor dat uw bedrijf altijd bereikbaar blijft.  De graafwerkzaamheden zullen naar verwachting plaatsvinden van week 34 t/m 46.

Als wij klaar zijn met graven, komt de monteur op afspraak de glasvezelaansluiting in uw pand monteren. We sturen u een brief waarin we een afspraakvoorstel doen. Deze kunt u bevestigen of wijzigen. Het streven is om eind 2022 alle panden aangesloten te hebben op glasvezel.

Indien u de huidige status en planning op uw adres wil bekijken, vul dan de postcodechecker in op www.glaspoort.nl. Als u zich inschrijft voor de nieuwsbrief, wordt u op de hoogte gehouden van de laatste updates.

De aanlegsteppen nog een keer teruglezen of bekijken? Glasvezel aanlegstappen in jouw woonwijk | Glaspoort

Nieuwsoverzicht