Nieuwsbrief WSP regio Amersfoort


Dinsdag 19 juli 2022

Nieuwsbrief zomer 2022

Meet & Greet Storkstraat

Een groep van 80 Oekraïense vluchtelingen is 5 juli in gesprek gegaan met werkgevers op de Meet en Greet van het WSP en de Gemeente Leusden. Op de bijeenkomst aan de Storkstraat waren alle werkzoekenden uit de regio welkom. Eén van de aanwezige werkgevers was de Cervo Group uit Bunschoten. Het bedrijf voelt een maatschappelijke verantwoordelijkheid om iets te kunnen betekenen voor de Oekraïense vluchtelingen. "Wij hoorden dat de mensen zich graag nuttig willen maken en aan het werk willen. Dat kunnen wij hen bieden.” Lees meer.

Keurmerk voor PLUS

Fernando Livestro van PLUS van Soest in Soesterberg heeft het keurmerk Inclusief Werkgever van het WerkgeversServicepunt (WSP) regio Amersfoort ontvangen. De supermarktondernemer is sociaal en maatschappelijk betrokken in Soesterberg. Lees meer.

Maatwerktraject: Opleiding tot assistent kok

Dankzij een maatwerktraject van het WSP met het Leerwerkloket hebben tientallen bijstandsgerechtigde statushouders werk in de horeca gevonden na het volgen van een opleiding. De Programmaraad noemt in een artikel de belangrijke succesingrediënten van deze branchegerichte aanpak: een betrokken opleider en erkend certificaat, gerichte aandacht voor keukentaal, een solide financiering en het maken van werkgeversmatches tijdens de opleiding. Lees meer.

We organiseren op dinsdag 11 oktober een bijeenkomst voor werkgevers en bestuurders over inclusief werkgeverschap. We nodigen je hierbij van harte uit voor de Keynote van Jitske Kramer ‘Join the Jam’.

Jitske Kramer geeft een muzikale lezing over diversiteit en inclusie die mensen raakt en in beweging zet. Ze spreekt over nut en noodzaak van inclusie en diversiteit voor teams en organisaties. Meld je aan.

Ik Zorg Shop

Van 18 mei t/m 17 juni was iedereen die meer wilde weten over het werken in zorg en welzijn welkom in de speciale Ik Zorg Shop pop-up store in het Hart van Vathorst. Hier stonden 20 verschillende zorgorganisaties en loopbaancoaches uit de regio klaar om met geïnteresseerden voor onze mooie sector in gesprek te gaan. Initiatiefnemer Utrechtzorg schreef een terugblik op deze maand.

Aankomende evenementen

Voor alle aankomende evenementen kijk op onze agenda op de website.
 

Word jij onze 2000ste volger op LinkedIn?

Meer informatie & inspiratie

Vragen?

Nieuwsoverzicht