ROM Utrecht region


Maandag 04 juli 2022

Regionale ontwikkelingsmaatschappijen motor achter maatschappelijke transities

Vanaf eind 2021 zijn de regionale ontwikkelingsmaatschappijen (ROM’s) landelijk dekkend. Vanuit dit landelijk netwerk vormen de 9 ROM’s de motor achter maatschappelijke & economische uitdagingen als de energietransitie, de voedseltransitie, gezond ouder worden en veiligheid. Allemaal landelijke opgaven die vanuit de regio’s gerealiseerd worden.

Ondernemersfestival Connect Live: samen gaan voor goud

Op dinsdag 14 juni was het zover: heel ondernemend en onderzoekend Utrecht kwam bij elkaar in Nieuwegein tijdens Connect Live. Een regionaal ondernemersfestival dat de ROM Utrecht Region en Economic Board Utrecht samen organiseerden. Vol voorbeelden, inspiratie, inhoud en ontmoetingen!

EU-Handelsprogramma - Brexit Adjustment Reserve (BAR)

Na het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU heb je zelf ongetwijfeld al grenzen verlegd. Misschien ben je handelsrelaties aangegaan in andere landen, of actiever geworden op bestaande afzetmarkten buiten het VK. Om je hierbij te ondersteunen, stelt de EU geld beschikbaar. Dat is de Brexit Adjustment Reserve (BAR). De Bar is onderdeel van het EU-Handelsprogramma. Dit programma ondersteunt je bij het verkennen of uitbreiden van kansrijke markten, binnen én buiten de EU. Meld je aan en vergroot kosteloos je exportkennis en internationale netwerk.

Vijfde editie Business Innovation Program Food start 7 september 2022

Zie je voor jouw bedrijf kansen om bij te dragen aan een duurzaam en gezond voedselsysteem? Met het Business Innovation Program Food (BIPF) helpen we je om scherp te krijgen welke ideeën kansrijk zijn en hoe je deze vertaalt tot concrete nieuwe verdienmodellen voor jouw bedrijf. Start je avontuur en maak van jouw idee een succesvolle business case.

Kwartiermaker Proeftuinen Netcongestie geïntroduceerd tijdens Connect Live

De afgekondigde netcongestie belemmert verduurzamingsplannen van bedrijven in de provincie Utrecht. Ook bedreigt het de aantrekkelijkheid van het vestigingsklimaat in de regio. Er wordt gezocht naar innovatieve oplossingen om de energietransitie te versnellen ondanks de netcongestie. Het onderwerp staat bij veel partijen op het netvlies.

Provincie Utrecht stelde in nauwe samenwerking met o.a. ROM Utrecht Region en Stedin een Kwartiermaker Proeftuinen Netcongestie aan: Machiel Bakx. Machiel is tijdens Connect Live op het Earth Valley plein voorgesteld en meteen aan de slag gegaan! De eerste stap is mogelijke concrete kansrijke (nieuwe en bestaande) proeftuinen te identificeren en te komen tot een portfolio van vier tot zes proeftuinen met bovenregionale uitstraling.

Heb jij een potentiële locatie voor een proeftuin? Of ben je een bedrijf met een oplossing voor een bijdrage aan een slim energiesysteem? Laat het ons weten!

voor meer info kijk op:  https://www.romutrechtregion.nl/nieuws/

Nieuwsoverzicht