Leden SZK dagje uit op de golven van de Eem


Vrijdag 03 juni 2022

Wat een geweldig dagje uit voor bijna honderd leden en genodigden van de Soester Zakenkring. Voorzitter Judith de Pagter vertelt het treffend in haar welkomstwoord: ,,Wat heerlijk om weer zoveel collega-ondernemers te mogen begroeten en dat onder deze mooie omstandigheden."

Daar is geen woord aan gelogen; de zon doet haar best om al die ondernemers, waaronder veel gasten van Soest Netwerkt en Zakenvrienden Soest, innerlijk en fysiek te verwarmen. Meegebrachte jasjes worden als overbodig kledingstuk om de middel geknoopt. We gaan varen over de woelige baren van de Eem en daarvoor zijn er twee sloepen gehuurd. Een sloep heeft het formaat Titanic, de ander is een slagje kleiner en gastheer Stan Uyland heeft zijn eigen boot tevoorschijn gehaald om de laatste vijf mensen een mooie vaart te gunnen. 

Volgeladen met passagiers en hapjes en drankjes gaan de drie boten richting Baarn om halverwege te keren en pruttelend naar Amersfoort af te varen. Mooi om het polderlandschap tussen Soest, Baarn en Amersfoort eens vanaf een andere gezichtspunt te bekijken. 

Na ruim twee uur varen wordt voet gezet op Soester bodem en gaat het gezelschap naar VVZ'49 waar Stanley Demmers van het BBQ Gilde een heerlijke maaltijd heeft voorbereid. Gretig gaat iedereen in de rij staan, bewapend met bord en bestek, wachtend totdat de lekkernijen geserveerd worden. Terwijl junioren van VVZ'49 zorgen voor een voetbaldecor wordt er nagepraat over een heerlijke zonnige dag waar wij elkaar weer mochten ontmoeten. 

Organisatoren, het was een geslaagd evenement, waarvoor hartelijk dank!

Pieter Bax maakte heel veel foto's! Goed gedaan en bedankt!
NB: Laatste vijf foto's zijn van de hand van ondergetekende.

Tekst: Peter Beijer

Nieuwsoverzicht