Nieuw lid SZK Bas en Mariëll van DLC


Vrijdag 03 juni 2022

'Vol vertrouwen voor de toekomst'

Het decor leent zich voor een foto, of nee, nog meer voor een schilderij. Het eeuwenoude stationsgebouw van Station Soestdijk is pittoresk in al haar geledingen en ademt historie en nostalgie. Het wachthuisje heeft ooit onderdak geboden aan koningin-moeder Emma en is tegenwoordig Restaurant DLC waar Bas Romein en Mariëll Rademaker gastheer en gastvrouw zijn.

Station Soestdijk is een spoorwegstation/rijksmonument en ontworpen door J.F. Klinkhamer. Het stationsgebouw werd op 27 juni 1898 geopend en heeft een fraaie monumentale buitenluifel. Vanaf 2012 heeft deze plek een meer dan charmante horecabestemming onder de naam DLC. DLC Soest is op 1 april 2012 opgericht door Janine vd Hengel. De letters DLC staan voor De La Caña (de pescar) en wanneer je dit vertaalt naar het Nederlands dan komt er ‘Van Den Hengel’ tevoorschijn. 

We praten met Bas Romein en Mariëll Rademaker, sinds kort lid van de Soester Zakenkring en vanaf september 2020 de eigenaren van DLC. Bas ‘rolde’ zoals hij dat zelf omschrijft van Catering Centraal naar DLC en partner Mariëll had hiervoor haar werkzame leven bij de Amerpoort.

Bas blikt terug op die turbulente openingsperiode, midden in coronatijd: ,,We gingen officieel open, maar konden gelijk in lockdown. Valse start? Ja dat kun je wel zeggen, we hebben er zeker last van gehad, wie niet in de horeca? We zijn de coronatijd gelukkig goed doorgekomen. Met Catering Centraal hadden wij een prettige combi voor bestellen en bezorgen. We hadden bovendien weinig kosten.”

Lunchtent
De coronarestricties lijken uit een ander tijdperk te stammen wanneer we op een zonnige middag het overvolle en gezellige terras van DLC zien. ,,Je merkt dat de mensen de schade van de afgelopen twee jaar aan het inhalen zijn”, merkt Mariëll op. ,,Wij zijn echt een ‘lunchtent’ en de gasten weten ons weer te vinden. Ook de feestjes zoals recepties, bedrijfsborrels en vergaderingen worden weer geboekt.”

Bas neemt ons mee naar de bovenste verdieping van het historische gebouw waar de vergaderruimte is ingericht. ,,Hier hebben we plek voor 16 man. Met een beamer en wifi zijn er faciliteiten voor een bijeenkomst in een rustige en sfeervolle locatie.”

De koffie en de lunch zijn in trek bij DLC, waar de treinen Baarn-Utrecht en vice versa elk half uur een aantal reizigers uitspugen. ,,Alleen als er een trein uitvalt of vertraagd is komen er reizigers naar binnen. Onze gasten zijn vooral mensen uit Soest en de regio”, vertelt Bas, die zichzelf omschrijft als de Google-kok. Dat verdient een uitleg.

Google-kok
,,Toen ik in 2006 bij Café Centraal van Antonio van den Hengel begon had ik weliswaar horeca-ervaring, maar nog geen ervaring in de keuken. Door goed om mij heen te kijken en met de nodige hulp van Google maakte ik mij het vak eigen. Wij hebben een vaste menukaart met elke maand een aparte maaltijd. En natuurlijk bakken we dagelijks wat lekkers voor bij de koffie.”

We zien met eigen ogen hoe Bas een appeltaart, formaat reservewiel van een flinke middenklasser, aansnijdt. ,,Heel populair bij onze gasten”, zegt Mariëll.

Bas en Mariëll zijn met DLC sinds kort lid van de Soester Zakenkring. Mariëll: ,,Een leuke groep Soester ondernemers die met elkaar activiteiten onderneemt. Daar voelen wij ons wel bij thuis. In Soest is de gunfactor groot, zo zitten wij er zelf ook in. Ons drukwerk besteden wij ook aan een Soester ondernemer uit.”

Bas en Mariëll kijken vol vertrouwen uit naar de toekomst. ,,Wij zijn gevestigd op een van de meest bijzondere locaties van de regio. Met kwaliteit en gastvrijheid bieden wij Soest echt iets speciaals aan. Daar zijn wij trots op.”
 

Catering Centraal, Birkstraat 7
DLC Café, Spoorstraat 1

Nieuwsoverzicht