Een van onze nieuwe leden: Huub van Oevelen van Centurion


Dinsdag 17 mei 2022

Sinds kort is Huub van Oevelen een van de nieuwe leden van de Soestdijkse Grachten. In een interview met de Soester Courant, eerder dit jaar, kon de Soester bevolking al kennis maken met de fabrikant van bedrijfsdeuren. Hieronder het verhaal van Huub:

Huub van Oevelen drukt ongemerkt op de controller en als bij toverslag rolt een van de deuren achter hem open. De directeur van Centurion Deuren glimlacht als hij de verbazing van de verslaggever ziet. ,,Mooi hé? Wij maken dit soort deuren voor bedrijven en particulieren. Praktisch, perfect en prachtig. Dit doen wij al bijna veertig jaar. We pakken elke uitdaging aan en komen met prachtige oplossingen.”

Een garagedeur die in elke gewenste stijl gemaakt kan worden, van eenvoudig tot high-end. Vakwerk en maatwerk bij Centurion Deuren aan de Kostverlorenweg 8 in Soest. Het bedrijf adviseert, fabriceert, levert en installeert uw garagedeur exact op maat gemaakt. ,,Dat kan in alle soorten en maten en van diverse materiaal”, vertelt Huub. ,,Elektrisch of openslaand in hout, RVS-staal of aluminium. Centurion zorgt voor dé perfecte garagedeur!”

Landelijk en lokaal
Een bijzonder bedrijf, dat kan gerust gesteld worden. Bijna veertig jaar geleden gestart door de heer Roozenboom. Deze handige timmerman ontdekte een nieuwe markt met nieuwe systemen. Hij ging aan de slag, zijn bedrijf groeide en de onderneming evolueerde door de jaren heen. Anno 2022 is Ceinturion uitgegroeid tot een professionele deurenfabrikant. Huub: ,,Wij werken zowel landelijk als lokaal in de regio Soest. We hebben een 12-koppig team van monteurs en adviseurs. In al die jaren is de garagedeur al lang geen letterlijke sluitpost meer. De deur moet aan allerlei eisen voldoen. Het moet niet alleen gebruiksvriendelijk zijn, zoals ik je net liet zien. De deur moet ook veilig zijn, isolerend, inbraakwerend en uiteraard mag het er ook esthetisch verantwoord uitzien.”

Materiaal
Het materiaal dat gebruikt wordt is divers. Huub laat een monster zien. ,,Dit is voor een houten deur. Voel eens hoe stevig. Beide zijden zijn van multiplex met daar tussenin hardschuim. Dat zorgt voor licht materiaal dat stevig is en niet krom trekt. Prima materiaal dat goed isoleert. Maar wij maken ook deuren van RVS-staal, aluminium en zelfs van glas.”

Technieken
Centurion gaat graag voor een uitdaging vertelt Huub. ,,Kom maar op met die ‘onmogelijke vraag’. Heerlijk om te puzzelen en tot een oplossing te komen. Heb je een deur nodig met bijvoorbeeld een afwijkende ronding, of met een dubbele toog, of een deur die extreem breed moet zijn? Dat kunnen wij realiseren.” Huub laat foto’s zien van deuren meer dan zes meter breed. Voorzien van prachtige kleuren en ook deuren voorzien van glas.

Huub: ,,Glazen deuren met sponningen is bij ons standaard. Ruiten zijn gevat in speciale houten frames die als het ware een beetje verend zijn. Op die manier is het heel goed mogelijk een garagedeur te voorzien van zoveel glas. Bij het open en dicht gaan ‘veren’ de ruiten dus bij wijze van spreken mee met de bewegingen van de deur. Door de glassterkte en de constructie van de houten frames kunnen deze Centurion deuren ook inbraakwerend zijn.”

Deuren voor particulier en bedrijven. In allerlei kleuren en maten, leverbaar in heel Nederland. Huub van Oevelen en zijn team praten u graag bij in de showroom aan de Kostverlorenweg waar diverse fraaie voorbeelden te zien zijn van de diverse mogelijkheden die Centurion kan bieden.  ,,Wij gaan voor de tevreden klant. Dat lijkt een open deur, maar dat is onze filosofie. Er is zoveel mogelijk, daar heeft de klant vooraf misschien niet eens een goed beeld bij. Wij denken graag mee en komen met advies, ook op het gebied van ontwerpen. Wat past bij de architectuur? Hoe kunnen we uw wensen vertalen in de techniek die nodig is? Niet alleen het design moet voldoen aan de wensen, de levensduur mag niet onder doen voor die van andere deuren. Als wij spreken over kwaliteit dan doen wij geen concessies. Dus het ontwerp voldoet ook aan de eisen van betrouwbaarheid en levensduur. Het blijft tenslotte toch een echte Centurion.”

Centurion Garagdeuren
www.centuriondeuren.nl

Kostverlorenweg 8 – Soest
tel:  035 60 30 982

Tekst: Peter Beijer - Woordvaardig

Nieuwsoverzicht