Nieuwsbrief Nieuwbouwkompas Soesterberg


Vrijdag 13 mei 2022

Soest en Soesterberg 100 dagen in het teken van La Vuelta

La Vuelta komt op 19, 20 en 21 augustus 2022 naar Nederland. Op 20 augustus gaat de route van de tweede etappe over het voormalige vliegveld in Soesterberg. Wat een eer en wat een geweldige kans om rondom dit wereldberoemde wielerevent allerlei activiteiten te organiseren voor de bewoners van Soest en Soesterberg. In deze nieuwsbrief lees je er alles over.

Precies 100 dagen voor La Vuelta start, wordt een nieuwe website gelanceerd door de gemeente Soest. Op www.soest.nl/lavuelta staat welke activiteiten worden georganiseerd en hoe je mee kunt doen. We zoomen in op een aantal activiteiten. Houd ook onze Instagram- en Facebookpagina in de gaten als je niets wilt missen.

Klimmetjestocht

Op zaterdag 11 juni organiseert RTV Tempo de traditionele klimmetjestocht. Dit jaar staat deze tocht in het teken van La Vuelta. Kies voor een mooie route over de Heuvelrug van 70, 95 of 135 kilometer. Hard werken wordt beloond, want na afloop is er een gezellige afterparty in Spaanse sfeer. Muziek, danseressen, sangria en paella. Salud!

Er is een maximum gesteld aan het aantal deelnemers.
Schrijf je dus snel in: www.tempo-soest.nl/klimmetjestocht/

Fietsfestijn PaltzParade

Zin in een leuke fietstocht met het hele gezin, gezellig met buren of een groep collega’s? Op 18 juni organiseert Rotaryclub Soestdijk ‘Fietsfestijn PaltzParade’.  Deelnemers mogen kiezen om te starten vanaf de Parade in Baarn of vanaf de Paltz in Soest. Wanneer je bij de Parade start, dan passeer je de Paltz en kom je uiteindelijk weer bij de Parade terug. Wanneer je bij de Paltz start, dan passeer je de Parade en kom je uiteindelijk bij de Paltz terug. De route is 25 kilometer lang. Het fietsfestijn wordt nog leuker gemaakt door muziek en lekker eten en drinken. Leuk detail is dat de opbrengst van deze tocht ten goede komt aan de opvang van mensen uit Oekraïne in Baarn en Soest.

Meedoen? Op https://paltz-parade.nl/ staat meer informatie én kun je je aanmelden.

Cycling in Concert

Vind je het leuk om te spinnen en ben je in voor een unieke beleving? Dan moet je 10 augustus op het plein/veld achter het theater van Idea en basisschool De Buut in Soest zijn. Daar vindt  een Cycling in Concert plaats. Hij organiseert dit event samen met het Kunstenhuis, SportCity, Basic-Fit, de bibliotheek, Theater Idea, RTV Tempo en Wielerplatform Utrecht. Op prachtige klassieke muziek kun je een uitdagende spinningles volgen. Moet je je eens voorstellen hoe gaaf dat is.

Op www.soest.nl/lavuelta staat meer informatie en kun je je aanmelden.

Basisscholen doen mee

La Vuelta is een mooie kans om kinderen te enthousiasmeren voor sport en beweging. Een kans die door de buurtsportcoaches van Soest met beide handen wordt aangegrepen. Kinderen op de basisscholen in Soesterberg krijgen de komende periode extra lessen aangeboden die in het teken staan van de wielersport. Denk hierbij aan pumptrack fietscross en een slow ride. Tijdens deze oefening moet je 10 meter zo langzaam mogelijk afleggen.

In de volgende nieuwsbrief vertellen we je meer over alle leuke dingen die La Vuelta met zich meebrengt. Tot snel.

Nieuwsoverzicht