Doorkomst Vuelta 2022 door Soesterberg


Donderdag 12 mei 2022

Doorkomst Vuelta 2022 door Soesterberg

Op 19 augustus 2022 gaat het wielerevenement Vuelta (Ronde van Spanje) officieel van start met een ploegentijdrit in Utrecht. Tijdens de tweede etappe op 20 augustus 2022 koerst het peloton van ’s Hertogenbosch via Soesterberg naar Utrecht. De tussensprint van de tweede etappe vindt plaats in Soesterberg op de landingsbaan van Park Vliegbasis Soesterberg.

Route tweede etappe over Park Vliegbasis Soesterberg

Vanuit Amersfoort koersen de renners op 20 augustus via de Stichtste Rotonde en de Utrechtseweg naar de Amersfoortsestraat in Soesterberg. Vanuit daar fietsen ze naar Park Vliegbasis Soesterberg. Op de landingsbaan volgt een tussensprint van de tweede etappe, waarbij renners punten kunnen verdienen. Daarna koersen de renners via de Amersfoortseweg naar Huis ter Heide.

Activiteiten Soest & Soesterberg rondom Vuelta 2022.

De Gemeente Soest werkt momenteel samen met verschillende lokale verenigingen en organisaties  aan een ‘Soester Vuelta Activiteitenkalender’. In aanloop naar de start van de Spaanse wielerronde worden tal van activiteiten georganiseerd. De Gemeente Soest staat voor inclusief sporten en dat betekent dat iedereen mee kan doen. Op de website https://www.soest.nl/lavuelta kunnen inwoners vanaf a.s. donderdag de activiteiten vinden waar ze aan kunnen deelnemen. Op deze site zal in aanloop naar de Vuelta ook steeds alle actuele informatie worden geplaatst over de tweede etappe en andere relevante ontwikkelingen rondom de Vuelta 2022 voor de inwoners van Soest en Soesterberg. Actuele verkeersinformatie en punten waar men wel en niet als toeschouwer kan staan worden hierin meegenomen.

100 dagen voor de start

Op 12 mei 2022, 100 dagen voor de start van de Vuelta, nemen de renners van RTV Tempo Soest al een voorschot op de koers en de route die o.a. over Park Vliegbasis Soesterberg gaat. 

Jan de Groot (Voorzitter RTV Tempo):

Het hele jaar is tot ‘Vuelta-jaar’ bij RTV Tempo uitgeroepen. Op 12 mei a.s. is de afvlag door burgemeester Rob Metz. Op 11 juni is de klimmetjestocht over de mooie Utrechtse Heuvelrug en op 20 augustus, voordat de professionele renners over de vliegbasis rijden, is er een wielercriterium op de startbaan voor de recreatieve wielrenners.”

Burgemeester Rob Metz:

Fantastisch om zo’n internationaal evenement mede mogelijk te maken. We grijpen het evenement ook aan om de inwoners van Soest en Soesterberg kennis te laten maken met de wielersport en vooral om dit evenement samen met elkaar te vieren. Na twee jaar van Corona is het mooi dat dit weer kan.  Ik ben erg blij met de inzet en het enthousiasme van de verenigingen, instellingen, het bedrijfsleven, de horeca, het onderwijs en sportaanbieders die dit wieler spektakel aangrijpen om elkaar te ontmoeten tijdens de vele activiteiten die zij organiseren. Geweldig dat de handen ineen geslagen worden. Op naar een mooie Vuelta zomer in Soest en Soesterberg ”.

La Vuelta Holanda

La Vuelta komt op 19, 20 en 21 augustus 2022 naar Nederland. Met (internationale) toprenners, een ploegenpresentatie, een uitgebreid activatieprogramma en drie prachtige etappes door Utrecht en Brabant wordt het een uniek event om mee te maken.

Meer informatie over de tweede etappe en de overige activiteiten is te vinden op https://www.lavueltaholanda.com/.

Noot voor de pers:

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wilt u bij het afvlag moment van RTV Tempo en burgemeester Rob Metz aanwezig zijn?

Dit vindt plaats op donderdag 12 mei tussen 18.45 uur en 19.00 uur voor het gemeentehuis.  

Afvlag (start) van de wielrenners van RTV Tempo in het kader van 100 dagen voor de start van de Vuelta. De wielrenners rijden van Soest naar Utrecht.

Nieuwsoverzicht