Overdracht Bedrijventerrein Richelleweg


Vrijdag 01 april 2022

Provincie draagt bedrijventerrein Richelleweg over aan gemeente Soest

 in EconomieRob van Muilekom

Deel:

De provincie Utrecht heeft op 29 maart 2022 de openbare ruimte van bedrijventerrein Richelleweg in Soesterberg tijdens een feestelijk moment overgedragen aan de gemeente Soest. De feitelijke, notariële overdracht van de openbare grond, waaronder de wegen en groenstroken, vond eerder deze maand plaats.

Nermina Kundić van gemeente Soest en gedeputeerde Rob van Muilekom

Nermina Kundić van gemeente Soest en gedeputeerde Rob van Muilekom

Sinds 2013 heeft de provincie Utrecht in totaal negentien bouwkavels verkocht op dit bijna vijftien hectare grote bedrijventerrein. De locatie is goed bereikbaar door ligging langs de A28. De exclusieve locatie midden in het groen en centrale ligging is populair bij ondernemers in de regio. Vanuit Utrecht en Amersfoort is het slechts vijftien minuten rijden naar de modern gebouwde bedrijfspanden en kleinere bedrijfsverzamelunits op dit veilige, afsluitbare terrein. De ondernemers van Richelleweg zijn lid van het parkmanagement, uitgevoerd door Bedrijven Management Organisatie Soest (BMO Soest).

Ontwikkeling Soesterberg

Bedrijventerrein Richelleweg is niet alleen van waarde voor de regionale werkgelegenheid, maar is ook belangrijk voor de verdere ontwikkeling van Soesterberg. Op het bedrijventerrein is ruimte vrijgemaakt voor meerdere lokale bedrijven uit woon-werkgebied Soesterberg-Noord. Met de verhuizing van meerdere bedrijven naar de Richelleweg is in Soesterberg-Noord ruimte ontstaan voor nieuwbouwwoningen. Hierdoor kan dit gebied een aantrekkelijker woon- en leefklimaat krijgen, dicht bij het dorpshart Soesterberg en Park Vliegbasis Soesterberg.

Programma Hart van de Heuvelrug

Bedrijventerrein Richelleweg is onderdeel van het programma Hart van de Heuvelrug  externe link. Dit programma is in 2004 gestart met als doel de natuur te versterken en ontwikkelen centraal op de Utrechtse Heuvelrug. In de afgelopen vijftien jaar hebben zeventien partners samengewerkt om een groot, sterk én aaneengesloten natuurgebied van 5300 hectare groot  externe linkte realiseren. Naast natuur is rond Zeist en Soest ook ruimte gemaakt voor wonen, werken, recreatie en zorg. Zo verbetert het programma de kwaliteit van de leefomgeving.

Voor persinformatie:
mark.bijsterbosch@provincie-utrecht.nl  externe link06 14 79 41 00 externe link

Zie ook

Nieuwsoverzicht