Nieuws KvK CORONALOKET


Donderdag 24 maart 2022

Geachte relatie,

Bijgevoegd vindt u weer de nieuwsbrief over het KVK Coronaloket. Deze verschijnt eens per 2 weken.

Als KVK zullen wij deze corona nieuwsbrief op korte termijn gaan vervangen voor een ‘Nieuwsbrief voor Overheden en Non-profit Organisaties’, met actuele informatie over relevante onderwerpen voor deze doelgroep. We houden u hiervan op de hoogte.

het complete document:  https://static.reto.media/zakelijksoestnl/upload-2022/kvk_coronaloket_nieuwsbrief2022_22_mrt_def.pdf

Meer dan twee jaar lang gold het advies thuis te werken om zo de verspreiding van corona tegen te gaan. Gelukkig kunnen we de thuiswerkadviezen om het coronavirus te bestrijden achter ons laten en zijn we op een kantelpunt beland: van het dringend advies tot thuiswerken om besmettingen tegen te gaan, naar de keuze of je naar kantoor gaat of thuis werkt. De komende periode biedt de ruimte om over te gaan op hybride werken.  

We zijn benieuwd hoe dit zich verder gaat ontwikkelen.

Om de financiële lasten door de coronaperiode te verlichten, heeft de Belastingdienst een aantal tijdelijke regelingen in het leven geroepen. Van een aantal maatregelen kan een ondernemer voorlopig nog gebruik maken. Andere regelingen zijn eerder gestopt.

8% Van de ondernemers in Nederland ondervindt grote of zeer grote gevolgen van de oorlog in Oekraïne en de daarmee samenhangende sancties. Het gaat daarbij vooral om hogere kosten, niet-leverbare producten en terughoudendheid van kopers door verder stijgende inflatie en dus dalende koopkracht. Dit blijkt uit een groot KVK-onderzoek onder bijna 1.400 Nederlandse ondernemers, dat u in deze nieuwsbrief vindt.

Door de coronapandemie of plotselinge oorlogen kunnen situaties ontstaan waardoor een ondernemer zijn afspraken niet na kan komen. Normaal gesproken is hij dan verantwoordelijk voor de schade aan de andere partij. Wanneer is er sprake van overmacht? En wat kan een ondernemer doen om zich in de toekomst tegen overmacht te beschermen? Dit leest u vandaag in de nieuwsbrief.

Zoals vermeld verschijnt de nieuwsbrief één keer per 2 weken. Daarom zowel de cijferbijlage als de regionale initiatieven. De regionale initiatieven zijn opgenomen als bijlage achter de nieuwsbrief met als toevoeging vandaag de subsidieregeling voor het verbeteren van winkel- en centrumgebieden in Zuid-Holland. Dit kan dienen als inspiratie en mocht u vragen hebben, kunt u contact opnemen met de betreffende gemeente, regio of provincie. We zijn blij dat we iedere keer weer nieuwe initiatieven ontvangen en we vragen u dit te blijven delen met ons.

Met vriendelijke groet,

Rodrique Engering

Lid Raad van Bestuur Kamer van Koophandel

Nieuwsoverzicht