Heeft u een plan voor de omgeving? Betrek de Buurt


Vrijdag 11 maart 2022

Heeft u een plan voor de omgeving? Betrek de buurt

Gemeente Soest vindt het belangrijk dat de omgeving goed en op tijd betrokken wordt bij nieuwe plannen. Bijvoorbeeld bij de bouw van nieuwe woningen, het kappen van een boom of uitbreiding van een winkel. Dat heet ook wel participatie. Daarom heeft de gemeente een handreiking online gezet over hoe u de omgeving kunt betrekken op www.soest.nl/participatie.

Participatie steeds belangrijker

“Een (bouw)plan heeft niet alleen impact op degene die het plan bedenkt, maar ook op de omgeving. Daarom is het belangrijk om alle meningen, belangen en kennis op te halen. Zo kun je rekening met elkaar houden en zelfs het oorspronkelijke plan verbeteren”, vertelt wethouder Aukje Treep. “Volgend jaar gaat de Omgevingswet in. Als je dan een vergunningsaanvraag bij de gemeente doet, moet je ook laten zien wat je gedaan hebt om de omgeving te betrekken. Met deze online handreiking willen we inwoners en ondernemers daarbij helpen.”

Snelscan

In de online handreiking staat een snelscan waarmee een initiatiefnemer snel kan inschatten hoeveel impact zijn plan heeft. Ook staan er manieren om participatie vorm te geven en wordt uitgelegd waarom participatie belangrijk is. Daarnaast staat er waar de gemeente op let bij een vergunningsaanvraag.

Bekijk hier de online handreiking: www.soest.nl/participatie

Nieuwsoverzicht