Nieuwsbrief Nieuwbouwkompas Soesterberg


Vrijdag 11 maart 2022

Burgemeester Metz trots op nieuwe buurt in Soesterberg

11-03-2022157keer bekeken

Woensdag 9 maart vierden we dat de nieuwe buurt op het voormalig terrein van Kontakt der Kontinenten in Soesterberg nagenoeg voltooid is. De buurt staat bekend als ‘de Groene Hoogte’. De naam die de ontwikkelaar er destijds aan gaf.

Over een paar weken worden de laatste 15 woningen opgeleverd en voor de zomer worden de puntjes op de i gezet voor de openbare ruimte en het openbaar groen. Daarna keert de rust terug. Bij het feestje was onze burgemeester Rob Metz aanwezig. Hij neemt de tijd om met iedereen te praten, ook met ons.

“Ik ben nu bijna 9 jaar burgemeester, dus toen ik begon was hier nog helemaal niets. In de afgelopen jaren heb ik de buurt zien groeien tot een heel kinderrijke buurt met mooie woningen in een groene, bosrijke omgeving. Ik vind de opzet met in het hart volwassen groen erg mooi. Ook aan de randen is het bestaande bos nog zichtbaar. Heel bijzonder dat je op zo’n mooie plek nieuw kunt wonen. Met de realisatie van deze buurt is Soesterberg verrijkt.”

Burgemeester Metz vervolgt: “Niet alleen de opzet van de buurt spreekt me aan, ook de manier waarop de architecten de woningen hebben vormgegeven. Ik hou van het contrast met licht en donker, en fijn dat de zonnepanelen zo netjes in het dak zijn weggewerkt.”

Toekomst
Als de burgemeester weer naar zijn volgende bezoek moet, stellen we nog snel één vraag. “Wat zou u de bewoners van deze nieuwe buurt mee willen geven?” Een glimlach verschijnt. “Ik zou trots zijn als ik hier zou wonen en ik hoop dat de bewoners dat gevoel ook hebben. Wees trots op je buurt en op Soesterberg en blijf genieten. Onderneem leuke dingen met elkaar en maak en houd de buurt leefbaar met elkaar.”

De Groene Hoogte is bijna af, tijd voor een feestje

11-03-2022236keer bekeken

Afgelopen woensdag was het feest in het park van De Groene Hoogte, de nieuwe buurt op het voormalig terrein van Kontakt der Kontinenten in Soesterberg. De buurt is nagenoeg af. Alle reden om hier met elkaar bij stil te staan, vonden de gemeente, provincie en ontwikkelaar.

Dus werden alle buurtbewoners en andere belanghebbenden uitgenodigd om in het  - tot foodtruckfestival omgetoverde - park te proosten op de voltooiing.

De zon scheen en deed de suikerspinnen glinsteren en de wijn lekker smaken, overal renden kinderen rond en buren kletsten uitgebreid bij onder het genot van heerlijke hapjes. “Wat fijn dat dit weer kan”, horen we mensen tegen elkaar zeggen. De sfeer is ontspannen en gezellig, de opkomst groot.

Welkom!
De organisatie van de gemeente Soest heet iedereen van harte welkom en licht kort toe wat het programma is van vandaag, daarna neemt burgemeester Rob Metz het woord. “De Groene Hoogte is in alle opzichten een mooie buurt geworden, maar ik ben vooral blij dat Soesterberg is verrijkt met zo’n kinderrijke buurt,” zegt hij met een grote glimlach. “Daarom reik ik graag de prijs uit voor de mooiste kleurplaat.”

Deze kunstenaars vielen in de prijzen
De prijs voor de leeftijdscategorie onder de 7 naar gaat naar Alex-Sander. Trots rent het jongetje van 3 jaar naar voren om zijn prijs in ontvangst te nemen. Daarna is het de beurt aan Elin . Zij wint de prijs in de leeftijdscategorie 8 tot 12 jaar. Later spreken we Elin nog even. Haar ouders zijn nog volop aan het klussen, want ze hebben net de sleutel gekregen en nu al heeft Elin een vriendin. Danyke woont vlak achter haar en de meiden hebben dezelfde leeftijd.

 

Speech van de wethouder
Na de prijsuitreiking en de toespraak van de burgemeester speecht wethouder Nermina Kundić. Ze is trots om hier te staan en met z’n allen te proosten op de totstandkoming van deze nieuwe buurt, die onderdeel is van het programma Hart van de Heuvelrug. “Mede door deze grond te verkopen, konden we investeren in meer ruimte voor natuur en dieren. Het resultaat is dat er nu een aaneengesloten natuurgebied is van wel 1000 voetbalvelden groot én dat er een prachtige buurt is gekomen. Dat we hier nu met elkaar staan  is te danken aan het doorzettingsvermogen en de daadkracht van iedereen die er de afgelopen jaren zo hard aan gewerkt heeft. Onder andere projectontwikkelaar Heilijgers en mijn collega’s van de gemeente Soest die hier ook aanwezig zijn . Mijn complimenten daarvoor. Ook wil ik een compliment geven aan de bewoners van het eerste uur. Ze hebben lange tijd in een bouwput gewoond, dat zal niet altijd makkelijk zijn geweest. Gelukkig is het eind in zicht. De puntjes worden op de i gezet en dan kan iedereen hopelijk deze zomer volop genieten van een nieuw thuis. Want dat is deze buurt echt geworden, een thuis! En nu, meer dan anders, weten we hoe belangrijk dat is.”

De ontwikkelingen van Sortie 16

10-03-20221066keer bekeken

Op de grens van de gemeente Zeist en Soesterberg ontwikkelt de provincie Utrecht plannen voor de bouw van 150 tot 200 woningen onder de naam Sortie 16. Om woningbouw mogelijk te maken wordt een bestemmingsplan procedure doorlopen

Deze procedure startte in de zomer van 2021 met een voorontwerp van het plan. Van 17 februari tot en met 30 maart ligt het ontwerpbestemmingsplan ter inzage.

Nieuwsoverzicht