Wervingscampagne horecapersoneel


Dinsdag 01 maart 2022

De gemeente Soest start een project voor werving en behoud van horecapersoneel. Het College van B&W heeft deze plannen voor werving en behoud horecapersoneel positief bekrachtigd. Dat is goed nieuws voor de horecaondernemers uit Soest en Baarn. De crisis heeft de horeca zwaar getroffen. Niet alleen omzetverlies, maar ook vertrek van personeelsector brachten grote zorgen en problemen. Veel parttimers in de horeca zijn vertrokken naar onder meer de GGD, de zorg en de supermarkten.

Het wervingsproject start begin april. Met promotiefilmpjes, opgenomen bij horecabedrijven in Soest en Baarn en met oproepen op sandwichborden langs de weg, bierviltjes en met QR-codes worden mensen attent gemaakt hoe leuk het is om te werken in de horeca.

Trainingsdagen
Daarnaast krijgen de horecagelegenheden trainingsdagen voor hun personeel aangeboden, ter behoud van de huidige medewerkers. Het wervingsproject doet Soest samen met Koninklijke Horeca Baarn-Soest, WerkgeversServicepunt (WSP) regio Amersfoort en Baarn.

Sociale vaardigheden
Wethouder Liesa van Aalst van economische zaken geeft aan dat zij met dit project ,, samen wil bouwen aan een sterke toekomst voor de horeca”. Imara Overhand, voorzitter van Koninklijke Horeca Baarn-Soest, vertelt in de Soester Courant van 2 maart dat door de actie veel nieuwe, jonge mensen geïnspireerd worden. ,,Want ook als bijbaan heeft de horeca veel te bieden: het vergroot verantwoordelijkheidsgevoel, helpt jonge mensen sociale vaardigheden te ontwikkelen en leert hen op en top te functioneren in een team.”

Plezier
Sebastian Ott mede-eigenaar van De Eetvilla en bestuurslid Koninklijke Horeca Baarn-Soest is verehugd over de initiatieven: ,,Het is fijn dat de overheid, landelijk budget heeft vrijgemaakt. We kunnen dat investeren in huidige en toekomstige medewerkers. Het is fijn samenwerken met de gemeente Soest. Wij werken samen met collega’s uit zowel Baarn als Soest en het WerkgeversServicepunt. Zo zijn verschillende mensen met verschillende 'wetenschappen' aan de slag om onze mooie branche positief op de kaart te zetten. Het werk in de horeca heeft te maken met vooroordelen. Je leest over lange dagen en veel, niet goed betaald werk. Je leert echter zoveel in deze bedrijfstak. Het zijn lessen waar je later in je leven, ook als je in een andere branche gaat werken, veel plezier van hebt."

Nieuwsoverzicht