Aangenaam Kennismaken


Woensdag 09 februari 2022

Monique Niehoff Werning–Blom is sinds januari 2009 werkzaam als zelfstandig reisagent onder de vlag van The Travel Club. Als ZZP-er werkt Monique vanuit haar kantoor aan huis aan de Koppenlaan in Soesterberg en zoek ze de mooiste reizen uit!

Monique is een echte Soesterbergse

Geboren en getogen in Soesterberg en getrouwd met Bennie ook geboren en getogen in Soesterberg, samen hebben wij 1 dochter, Laura.

Passie voor verre reizen

“Mijn hele leven ben ik al gefascineerd door reizen. Het is begonnen toen ik 10 jaar was. Mijn ouders namen me mee op een hele mooie reis naar Nieuw Zeeland waar wij familie hebben wonen. Daar is de passie voor verre reizen bij mij ontstaan. Na een opleiding in de reisbranche, ben ik gaan werken in de reiswereld, eerst bij Wereld Contact Reizen ( gespecialiseerd in verre reizen), daarna heb ik bij American Express de kneepjes van het zakenreizen geleerd. Sinds 2009 jaar ben ik als zelfstandig reisadviseur actief in de regio” aldus Monique.

Hoe ben je omgegaan met de uitdagingen rond corona?

Sinds de uitbraak van het Corona virus lag de reisbranche helaas helemaal stil. In het begin was Monique nog druk met het terughalen van reizigers uit de hele wereld, maar de laatste weken worden bijna alle verre reizen weer omgeboekt naar 2022 of willen haar klanten hun geld terug. “Gelukkig heb ik iedereen naar tevredenheid kunnen helpen en adviseren” zegt Monique die het tijdens de Corona erg moeilijk had.

Om toch wat te doen te hebben en een vorm van inkomen te kunnen genereren ging Monique vorig jaar als receptioniste bij Kontakt der Kontinenten aan het werk. Met heel veel plezier een aantal uren per week.

Wanneer gaat de wereld weer open om te kunnen reizen?

Gelukkig kan er sinds de zomer weer worden gereisd binnen Europa. Ook kunnen een aantal verre bestemmingen weer worden bezocht en begint het er op te lijken dat we weer “gewoon” kunnen gaan reizen. Monique verwacht dan ook topdrukte in vakantieaanvragen de komende tijd. “Kom maar op; Ik ben er klaar voor!” zegt ze met veel enthousiasme.

Het huidige reizen heeft wel wat meer aandacht nodig dan voorheen. Naar alle bestemmingen (zeker per vliegtuig) moeten diverse formulieren worden ingevuld, ook de voorwaarden verschillen per land. Maar boek je bij Monique een reis, dan zorgt zij voor de juiste papieren en nog belangrijker, ze denkt met je mee.

Wat is het leukst aan jou werk?

“Het mooiste aan mijn werk is om een reis te zien ontstaan. Iedere reis is anders. Iedere reiziger is anders en heeft andere wensen. The Travel Club is aangesloten bij ANVR en SGR zodat de reis voor u als consument goed beschermd is. Met als heel groot voordeel: één contactpersoon, één aanspreekpunt – vóór, tijdens en na de reis!”

Volgens Monique moeten we het gewoonweg ervaren hoe het is om een reis te laten organiseren door haar. “Probeer het eens uit en leg je volgende vakantie/reisaanvraag gewoon eens bij mij neer, al is het maar voor een prijsvergelijk (niet duurder, wel meer service!)” aldus de Soesterbergse onderneemster.

Website: www.thetravelclub.nl/moniquenw
Mail: monique.nw@thetravelclub.nl
Tel: 06-51133060

Nieuwsoverzicht