Nieuws KvK CORONALOKET


Dinsdag 08 februari 2022

Geachte relatie,

Bijgevoegd vindt u weer de nieuwsbrief over het KVK Coronaloket. Deze verschijnt eens per 2 weken. 

zie bijlage:  https://static.reto.media/zakelijksoestnl/upload-2022/kvk_coronaloket_nieuwsbrief2022_8_feb_def.pdf

Hoewel de bescherming van de coronavaccins tegen ziekenhuisopname nog steeds erg hoog is, neemt de bescherming tegen overdracht en ziek worden van het virus geleidelijk af. Daarom heeft het kabinet besloten om de vaccinatiebewijzen in Nederland een geldigheid van 270 dagen te geven. Deze geldigheid wordt met terugwerkende kracht toegepast. Na een boostervaccinatie is het vaccinatiebewijs weer geldig. De geldigheid van het herstelbewijs wordt 180 dagen. Ook deze geldigheid wordt met terugwerkende kracht aangepast.

KVK publiceert jaarlijks deze ranglijst met 100 concrete innovaties in het Nederlandse midden- en kleinbedrijf, zo ook in dit corona jaar. De winnaar mag zich een jaar lang het meest innovatieve mkb-bedrijf van het land noemen. Dit jaar betreft dit Grown.bio uit Heerewaarden, die piepschuim laat groeien uit de wortels van paddenstoelen op een ondergrond van landbouwafval. Vodde uit Tilburg ontvangt, uit handen van juryvoorzitter Ruud Koornstra, de KVK Impact Award. Deze jonge sokkenfabrikant geeft oud textiel -vodden- een nieuw leven, door er allerlei soorten kwaliteitssokken van te maken. Informatie hierover vindt u vandaag in deze nieuwsbrief.

Ook in deze coronaperiode blijft het voor ondernemers van belang om de trends die voor hen van belang zijn te blijven volgen. Tijdig instappen op nieuwe trends kan groot verschil maken voor hen. In deze nieuwsbrief leest u meer over 4 wereldwijde trends van nu: Artificial Intelligence, drones op de werkvloer, betalen met crypto via een 'wallet' en flitsbezorging.

Zoals vermeld verschijnt de nieuwsbrief één keer per 2 weken. Daarom zowel de cijferbijlage als de regionale initiatieven. De regionale initiatieven zijn opgenomen als bijlage achter de nieuwsbrief met als toevoeging vandaag een subsidieregeling voor ondernemers uit Deurne die extra kosten maken om het coronapaspoort te controleren. Dit kan dienen als inspiratie en mocht u vragen hebben, kunt u contact opnemen met de betreffende gemeente, regio of provincie. We zijn blij dat we iedere keer weer nieuwe initiatieven ontvangen en we vragen u dit te blijven delen met ons.

Met vriendelijke groet,

Rodrique Engering

Lid Raad van Bestuur Kamer van Koophandel

Nieuwsoverzicht