Nieuwsbrief Nieuwbouwkompas Soesterberg


Vrijdag 03 december 2021

 Start op Nieuwbouwkompas Soesterberg en zet koers richting uw droomhuis

Zoekt u een nieuwbouwwoning in de prachtig groene omgeving tussen Utrecht en Amersfoort? Denk dan eens aan Soesterberg! Het Nieuwbouwkompas Soesterberg is dé plek om te beginnen. Op deze website hebben we de informatie over alle nieuwbouwprojecten overzichtelijk voor u op een rij gezet. Nieuwbouwkompas Soesterberg is een samenwerkingsverband tussen ontwikkelaars, de gemeente, provincie en Hart voor de Heuvelrug.

Op verschillende plekken in Soesterberg komt er nieuwbouw. Zo’n 1000 nieuwbouwwoningen gaan het woningaanbod van Soesterberg verrijken en net over de grens in Zeist komen nog eens 150-200 woningen. Een deel van de projecten is al gerealiseerd, een ander deel is in aanbouw of ontwikkeling. Van appartementen tot villa’s, eengezinswoningen in een rij, twee-onder-een-kapwoningen en huizen voor mensen die gelijkvloers willen leven. Echt voor elk wat wils.

  • Verken de omgeving en ontdek hoe mooi het hier is.
  • Lees meer over hoe u hier kunt wonen.
  • Bekijk de nieuwbouwprojecten die in verkoop zijn of komen

Dit jaar konden inwoners van Soesterberg via een digitale enquête van de stichting Samen voor Soesterberg aangeven welke activiteiten ze in het dorp zouden willen (terug)zien én of ze in de organisatie daarvan zelf een rol willen spelen.

De respons was groot en maar liefst 40 respondenten gaven aan zelf actief een bijdrage te willen leveren als vrijwilliger. Deze uitkomsten zijn gedeeld met de samenwerkingspartners Stichting Balans, SWOS, Idea en De Linde.

Een kerstmarkt voor Soesterberg
Na deze inventarisatie werd in de kantine van de Banninghal een bijeenkomst georganiseerd voor de respondenten. Uit de grote groep enthousiastelingen is direct een werkgroep ontstaan die zich inzette voor de komst van een kerstmarkt op zondag 19 december. Helaas gaat dit niet door in verband met corona. Maar daar houdt het niet bij op. Als het aan initiatiefnemers ligt, bruist Soesterberg straks weer en krijgen oude en nieuwe dorpsbewoners de kans om elkaar te ontmoeten.

Een top 5 van activiteiten
Via Google Forms worden de ideeën gedeeld en kunnen mensen aangeven waar hun voorkeur naar uitgaat en waar ze zich precies voor willen inzetten. Hieruit rolt straks een top 3 van grote activiteiten waarvoor de vrijwilligers zich gaan inzetten maar ook de gewenste kleine activiteiten. De samenwerkingspartners zijn druk bezig met de voorbereiding hiervan.

Wat veel leuke ideeën
Sociaal makelaar van Stichting Balans, Odile Bekkering, geeft aan dat er heel leuke activiteiten zijn voorgesteld. “Van de kookclub en wandelclub tot een taalcursus, kunstroute en walking dinner. En zo kan ik nog wel even doorgaan. De meeste respondenten wensten dat de echte Sinterklaasintocht weer terugkomt en dat Soesterbergers ook weer Koningsdag en Halloween kunnen vieren zoals vanouds. Er wordt samen aan gewerkt.

Wil je ook van betekenis zijn voor het dorp of aanhaken bij een van de initiatieven? Leuk!

Op 25 januari is er om 20.00 uur een vervolgbijeenkomst gepland in de sportkantine  van de Banninghal.

Woningaanbod Groene Hoogte in voorjaar 2022 compleet

01-12-2021

Inwoners die al vanaf het prille begin in de Groene Hoogte wonen, weten er alles van: de bouw van nieuwe woningen volgde elkaar in snel tempo op!

Heel fijn voor iedereen die daarmee een plek vond om te wonen in Soesterberg. Soms ook wat onrustig voor inwoners die al een tijdje tussen de bouwdrukte wonen. Toch is het einde nu bijna in zicht. In het eerste kwartaal van 2022 worden de laatste 27 woningen opgeleverd. De Groene Hoogte is wat de woningen betreft dan compleet. Wel wordt daarna de inrichting van de openbare ruimte nog verder afgerond.

Nieuwsoverzicht