Sfeervol Ondernemerscongres


Donderdag 04 november 2021

Eindelijk weer live ontmoeten

,,Wat fijn om elkaar weer te zien, het is ouderwets gezellig." Een van de honderd aanwezige ondernemers nipt aan zijn biertje en kijkt tevreden om zich heen. Het ondernemerscongres, dit jaar bij Kontakt der Kontinenten, is elkaar live ontmoeten, netwerken en kennis opdoen.

Het jaarlijkse ondernemersfeestje, georganiseerd door onder meer de gemeente Soest en de Soester Zakenkring, werd vorig jaar noodgedwongen via een live stream de huiskamers binnengebracht. De editie van 2021 is in het sfeervolle Kontakt der Kontinenten. Het thema is toepasselijk: Stip op de Horizon.

Wethouder economische zaken Liesa van Aalst spreekt in haar openingswoord haar waardering uit over de ondernemers in Soest en is hoopvol. ,,Positief vooruit kijken naar de stip op de horizon." 

Avondvoorzitter Robert Meeder gaat op het podium het gesprek aan met vier gasten. Robert van Asch (Consignium) Erwin Faber (Distriction) Mirjam van de Kemp (Werkgevers Servicepunt regio Amersfoort) en Jos Spruyt van Ben Becker praten de aanwezigen bij over het risico van cybercriminaliteit en het behoud en werving van personeel. Genoeg interactie vanuit de zaal over deze actuele onderwerpen. 

Yvette Misteli is een van de zeven ondernemers die een bedrijfspitch per video heeft ingestuurd. Haar stip op de horizon wordt gekozen als de beste inzending. Misteli, onderneemster in recruiting, neemt de cheque van 500,00 euro, die recht geeft op het maken van een professionele bedrijfsvideo, dankbaar in ontvangst. 

De avond wordt afgesloten door het duo Fountainheads. Met een Wake-Up Call roepen de gastsprekers de ondernemers op het morgen anders te doen dan dat ze gisteren deden. Zij bespreken, in sneltreinvaart, actuele thema's zoals klimaat, mobiliteit en energietransitie.

De ondernemers en het voltallig aanwezig college hebben genoeg gespreksstof tijdens de afsluitende borrel. De aanwezigen grijpen het moment aan om in een sfeervolle omgeving te genieten van een goed gesprek zonder scherm.

Nieuwsoverzicht