Week van de duurzaamheid Soest


Maandag 27 september 2021

Energie besparen tijdens Week van de duurzaamheid Soest

Van 4 tot 10 oktober kun je er niet omheen. Aan de slag met nieuwe energie! Dat is het motto van de Week van de duurzaamheid 2021 in gemeente Soest. Inwoners en ondernemers kunnen meedoen met verschillende acties. Kom erachter hoe hoog of laag jouw energieverbruik is. Ontdek hoe je eenvoudig energie kunt besparen of laat je informeren over opwekken of inkopen van schonere energie.

Energiebespaarbus bezoekt Soesterberg, Overhees en ‘t Hart

Soesterberg, Overhees en ’t Hart krijgen in de Week van de duurzaamheid bezoek van de energiebespaarbus van Kombisol. Medewerkerkers van gemeente Soest, Kombisol en vrijwilligers van EAS bellen aan bij inwoners in de wijk. Zij krijgen een voucher ter waarde van 70 euro voor energiebesparende producten en een flyer met de acties waar ze aan mee kunnen doen. Er wordt ook gevraagd welke acties, tips of verbeteringen ze hebben als het gaat om energie besparen of energie opwekken. 

Soest zet ‘m op 60

Iedereen kan vanaf 4 oktober meedoen aan de actie Soest zet ‘m op 60. Met deze actie onderzoekt energiecoöperatie Soester Energie voor welke huizen het op welke manier haalbaar is om de ketel op minder dan 80 graden te zeten. Het is de bedoeling dat deelnemers hun ervaringen delen met het lager zetten van de temperatuur van de verwarmingsketel. Vooral de wintermaanden zijn een goede test om te bepalen wat wel en niet werkt voor welke type woning, al dan niet volledig of deels geïsoleerd. In het voorjaar van 2022 wordt per deelnemende wijk geëvalueerd wat wel en niet werkt. Dan kunnen ook conclusies worden getrokken en tips  breder gedeeld over wat haalbaar is qua lagere temperatuur. 

Andere acties in de week van 4-10 oktober

Inwoners van Soesterberg, Overhees en ’t Hart kunnen een buurtenergiemeter krijgen waarmee ze eenvoudig hun energieverbruik met dat van buurtgenoten kunnen vergelijken, er is een filmontbijt op zondag 10 oktober bij Artishock en ondernemers kunnen op 5 oktober tijdens een twee uur durende borrel meer te weten komen over het energiezuinig en toekomstbestendig maken van hun bedrijfspand of kantoor.

Alle activiteiten staan op www.soest.nl/weekvanduurzaamheid.

Aan de slag met nieuwe energie.

We gebruiken minder en wat we nog gebruiken wekken we duurzaam op.

Haalbaar, betaalbaar en van ons allemaal.

Nieuwsoverzicht