Op de Solex genieten van het Soester landschap


Donderdag 16 september 2021

John Oostveen, secretaris van het bestuur van de Soester Zakenkring, heeft een fraai parcours uitgestippeld. De leden van de Soester Zakenkring mogen de route die langs de Paltz, 't Soester Hoogt, de Soester polders, de ijssalon van Bemer, de Praamgracht en de Wieksloot gaat, gaan verkennen met de Solex.

Dat is nog eens een nostalgisch ritje. Op de 'brommer' langs 's heren wegen. Het is genieten geblazen. De Solex gaat net hard genoeg om binnen twee uur de flinke route af te leggen en het tempo is net langzaam genoeg om het fraaie natuurschoon te bewonderen. John gaat net hard genoeg om de intercity bij te houden.

Halt wordt er gehouden bij de ijssalon waar gretig in een bolletje naar keuze wordt gehapt om vervolgens weer koers te zetten naar het eindstation: Stayokay aan de Bosstraat. 

Op de plaats van bestemming gooit John er nog even een prijsvraag uit: 'Hoeveel panden van SZK-leden zijn wij gepasseerd?'. Na telling en hertelling blijkt dat de Solex-fanaten precies 23 leden aan zich voorbij hebben zien gaan. Laat dat nou precies het aantal zijn dat Erica Heykoop goed heeft geraden. Haar beloning is een grote fles met geestrijk en bubbelend vocht. 

De tocht wordt vervolgens onder het genot van hapje en drankje nabesproken. 

Een leuk evenement, waarbij op ludieke wijze van Soest genoten kon worden. Op naar de volgende bijeenkomst!

Nieuwsoverzicht