Eerste Mobiliteitsweek Utrecht


Vrijdag 10 september 2021

Eerste Mobiliteitsweek Utrecht: Let’s Go, Regio!

 in MobiliteitArne Schaddelee

Deel:

Van 16 tot en met 22 september 2021 is het de Europese Week van de Mobiliteit. Dit is dé week waarin gemeenten en andere organisaties in heel Europa duurzame mobiliteit op de kaart zetten. De provincie Utrecht doet dit jaar voor het eerst mee en organiseert de Mobiliteitsweek Utrecht vol activiteiten.

Mobiliteitsweek Utrecht

In 2020 werd in de provincie Utrecht 36 procent van de ritten onder de 15 kilometer op de fiets afgelegd. In 2017 was dat 29 procent. Dat blijkt uit cijfers van het CBS (september 2021). De ambitie van de provincie ligt nog hoger, bij 50 procent. Gedeputeerde Arne Schaddelee: "We willen van de provincie Utrecht dé fietsregio van Nederland maken. Daar is nog een flinke inhaalslag voor nodig. In het verleden waren we bijvoorbeeld veel bezig met nieuwe autowegen en werden de fietspaden nog wel eens vergeten. We merken dat bewoners steeds meer vragen om een goed regionaal fietsnetwerk, met snelfietsroutes in de hele provincie. Dat maakt het makkelijker voor mensen om op de fiets te stappen. Oftewel: Let’s Go, Regio!"

Activiteiten Mobiliteitsweek Utrecht

Alle inwoners en organisaties uit de provincie kunnen activiteiten aanmelden voor de Mobiliteitsweek Utrecht. En meedoen met activiteiten van anderen. Bijvoorbeeld:

Op www.letsgoregioutrecht.nl  externe linkstaat een overzicht met alle activiteiten van inwoners, gemeenten, provincie en andere organisaties.

Over de Mobiliteitsweek Utrecht

De provincie Utrecht is volop bezig met duurzame mobiliteit. De Mobiliteitsweek Utrecht vindt plaats van 16 tot en met 22 september 2021 en is een initiatief van de provincie Utrecht en diverse partners. Doel is om inwoners van de provincie in beweging te krijgen. We haken daarbij in op de Europese Week van de Mobiliteit. Overal in Europa zijn er in deze week activiteiten en evenementen rondom het thema mobiliteit.

Nieuwsoverzicht