Inschrijving Koning Willen 1 Prijs 2022


Maandag 06 september 2021

Inschrijving Koning Willem I Prijs 2022 geopend

De inschrijving voor de Koning Willem I Prijzen 2022 is van start gegaan. De Koning Willem I Prijzen zijn een bekroning voor moedig, veerkrachtig en duurzaam ondernemerschap.

De Koning Willem I Prijzen worden iedere twee jaar uitgereikt in de categorieën Grootbedrijf en MKB. Ook is er een Plaquette te verdienen voor ondernemingen die uitblinken in duurzaam ondernemerschap. De inschrijvingstermijn duurt tot 31 januari 2022.

Algemeen directeur Romy Blankenspoor van de Koning Willem I Stichting: ‘Ons doel is de parels van de Nederlandse economie een podium te geven. De prijzen zijn bedoeld voor mensen en bedrijven die presteren en innoveren, verbeteren en verbinden en met lef en passie de wereld een stukje mooier willen maken. Kort gezegd, we staan voor durf, daadkracht, duurzaamheid en doorzettingsvermogen.’

Sinds 1958 benadrukt de Koning Willem I Stichting het belang van (veer)krachtig ondernemerschap. Als er ooit een periode was in de recente geschiedenis waarin dit belangrijk was om te doen, dan is dat in deze periode waarin ons land terugveert uit de economische malaise als gevolg van de Coronapandemie.

Tot eerdere winnaars van de Koning Willem I Prijs behoren onder andere Ahold (1994), ASML (2006), Philips (2016). Meest recentelijk gingen de prijs naar dienstverlener CSU.

Aan de uitverkiezing van de prijs gaat een zorgvuldig selectieproces vooraf. De jury bestaat onder andere uit Koningin Máxima (erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting) en voorzitter Klaas Knot, President van De Nederlandsche Bank.

Direct inschrijven

Nieuwsoverzicht