Bert Kraaij: 'Meer flexplekken in Soest'


Zaterdag 31 juli 2021

Bert Kraaij is sinds kort lid van de Soestdijkse Grachten. De Soester ondernemer is gespecialiseerd in woningverhuur, -verkoop en vastgoedbeheer.

We spreken met Bert af bij het pand waar jarenlang onder meer het bekende internationale bedrijf Yves Rocher was gevestigd. Zijn zoon Robert is ook aanwezig. Kraaij senior en junior geven een rondleiding door het pand dat flink gestript is en waar kleurige deuren een fraai decor vormen en ook letterlijk toegang geven tot de nieuwe bestemming van het pand. Het duo is, samen met Siebe de Haan van ZwartMulGroep, eigenaar van het pand aan de Nieuwegracht. Robert is actief bij vastgoedonderneming Rotsvast en heeft daartoe ruime expertise in het vastgoedmetier. Siebe houdt zich vooral bezig met de financiële exploitatie.

,,Ik ben altijd klusser geweest”, vertelt Bert. ,,Reparatie en onderhoud en dan zorgen voor verhuur of verkoop.” Zo wortelt Bert zich in Soest waar hij de aandelen van O&B Vastgoed van Kees Boerkoel (in 2014) en Philip Schaap (2019) overneemt.

Stadstuin
Gevoel voor timing kan je vader en zoon Kraaij niet ontzeggen. In coronatijd is de vraag naar flexplekken enorm gestegen en het invullen van die behoefte is precies wat er met het pand van Yves Rocher aan de Nieuwegracht gaat gebeuren. Robert: ,,Een huurder was afgevallen en vervolgens kwamen wij in contact met De Stadstuin. Deze partij verhuurt zelfstandige kantoorruimtes en is gespecialiseerd in flexplekken. Op deze plek kunnen wij dat mooi invullen.”

De Stadstuin is opgericht in 2015 als antwoord op langdurige leegstand in de kantorenmarkt en biedt flexibele en betaalbare werkruimte voor iedere type ondernemer. OP de website van de onderneming is te lezen: ,,Het samenbrengen van verschillende disciplines, branches en soorten ondernemers zorgt voor dagelijkse ontmoetingen, samenwerkingen en inspiratie. Onze missie: de ondernemer of zelfstandige zoveel mogelijk inspireren en ondersteunen, en samen een toffe tijd in ons gebouw tegemoet gaan!”

Bert: ,,Dat is een missie die wij van harte ondersteunen en waar Soest ook aan toe is. Het wordt een plek met een baliefunctie en centrale ontmoetingspunten. We zorgen voor een totale invulling met opslag, voldoende parkeerruimte, een Apple-repairshop, catering en een beautyplein met pedicure, kapster en masseuse. Totaal 1200 m2 Stadstuin!”

In het pand zijn er dus voldoende flexplekken aanwezig waar zzp’ers en éénpitters in alle rust en voorzien van alle gemakken en faciliteiten hun werk kunnen doen. ,,Niet meer thuis aan de keukentafel, maar op een makkelijk bereikbare plek in het hart van industrieel Soest”, vertelt Bert Kraaij enhousiast.

De flexplekken van respectievelijk tien en twintig kuub zijn voor een prijs van respectievelijk 9 en 18 euro per week te huur.

Nieuwsoverzicht