Nieuws KvK CORONALOKET


Dinsdag 15 juni 2021

Geachte relatie,

Bijgevoegd de nieuwsbrief over het KVK Coronaloket.

Mogelijk zal het kabinet de volgende versoepelingen vervroegen van 30 juni naar 26 juni. Vrijdag geeft het demissionaire kabinet een persconferentie. Horecagelegenheden mogen dan bijvoorbeeld langer openblijven en ook meer gasten ontvangen. Ook de regels voor het thuisbezoek worden verder versoepeld.

Een organisatie is verantwoordelijk voor de veiligheid in het eigen bedrijf. Klanten en medewerkers moeten zich houden aan verplichte regels. Daarnaast kunnen er extra maatregelen genomen worden om de veiligheid in de organisatie te waarborgen en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Welke regels zijn verplicht en welke maatregelen zijn wenselijk? Lees dat vandaag in deze nieuwsbrief. 

Overheidsondersteuning tijdens de coronacrisis is welkom, maar niet altijd genoeg om de kosten van een onderneming  te dekken. In coronatijd kwamen nieuwe financieringsmogelijkheden op de markt. Wat zijn de kenmerken van en waar kan een ondernemer deze overbruggingsfinanciering vinden? Meer informatie vindt u hier.

Een festivalorganisator wil graag aan de slag om weer een feestje te bouwen, maar door de coronacrisis was lange tijd onduidelijk wanneer het festivalseizoen van 2021 losbarst. Vrijdag 11 juni heeft demissionair staatssecretaris Monica Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) bekendgemaakt dat vanaf eind juni onder voorwaarden weer 1-daagse festivals mogelijk zijn. Ook is er een subsidieregeling evenementen van 385 miljoen euro. Wat betekent dit voor een festival? Aan welke voorwaarden moet je voldoen en welke garanties geeft de overheid precies? Dat leest u hier in de nieuwsbrief.

Zoals vermeld verschijnt de nieuwsbrief één keer per week. Mocht de actualiteit het vragen, dan zullen we natuurlijk een extra nieuwsbrief uitbrengen. Daarom zowel de cijferbijlage als de regionale initiatieven. De regionale initiatieven zijn opgenomen als bijlage achter de nieuwsbrief. En ook weer met de toevoeging van de voorbeelden die VNG bij gemeenten heeft verzameld.

Dit kan dienen als inspiratie en mocht u vragen hebben, kunt u contact opnemen met de betreffende gemeente, regio of provincie. We zijn blij dat we iedere week weer nieuwe initiatieven ontvangen en we vragen u dit te blijven delen met ons.

Met vriendelijke groet,

Rodrique Engering

Lid Raad van Bestuur Kamer van Koophandel

het complete document:  https://static.reto.media/zakelijksoestnl/upload-2021/kvk_coronaloket_nieuwsbrief_15jun21_def.pdf

Nieuwsoverzicht