Nieuws KvK CORONALOKET


Woensdag 09 juni 2021

Bijgevoegd de nieuwsbrief over het KVK Coronaloket.

Er is weer een update in de steunmaatregelen. Zo opent RVO het loket voor aanvragen van de Tegemoetkoming Vaste Lasten naar verwachting midden juni. Deze TVL regeling lijkt veel op zijn voorlopers. Aanvragen van de NOW regeling voor het tweede kwartaal van 2021 kan tot en met 30 juni bij het UWV. De derde versie van de NOW bestaat uit drie tijdvakken van elk 3 maanden, tussen oktober 2020 en juli 2021.

Veel bedrijven moeten door de coronacrisis vechten voor hun voortbestaan. Tegelijkertijd zijn er ondernemers die juist door corona kansen zagen om een bedrijf te starten. Omdat ze eindelijk de tijd hadden om hun plannen uit te werken of een gat in de markt ontdekten. Lees vandaag hoe Annetta Hoekstra, Jan Pieter Janssen en Jan-Paul Scholten hun onderneming begonnen in deze lastige tijd en hoe zij slim inspelen op de coronasituatie.

In deze corona tijd overwegen veel ondernemers in de sectoren die het moeilijk hebben om te stoppen. Een bedrijf beëindigen, en stoppen met ondernemen, kan op verschillende manieren. Misschien dient een interessante koper zich voor een bedrijf aan. Of heeft de ondernemer zelf een overnamekandidaat gevonden. Hij of zij kan ook besluiten zelf de stekker uit de onderneming te trekken. Financiële problemen kunnen een ondernemer daar ook toe dwingen. Hoe werken deze 3 scenario’s in de praktijk? Dat leest u vandaag in deze nieuwsbrief.

Zoals vermeld verschijnt de nieuwsbrief één keer per week. Mocht de actualiteit het vragen, dan zullen we natuurlijk een extra nieuwsbrief uitbrengen. Daarom zowel de cijferbijlage als de regionale initiatieven. De regionale initiatieven zijn opgenomen als bijlage achter de nieuwsbrief. Vandaag toegevoegd een tweetal regelingen van de Limburgse regionale ontwikkelingsmaatschappij Liof. En ook weer met de toevoeging van de voorbeelden die VNG bij gemeenten heeft verzameld.

Dit kan dienen als inspiratie en mocht u vragen hebben, kunt u contact opnemen met de betreffende gemeente, regio of provincie. We zijn blij dat we iedere week weer nieuwe initiatieven ontvangen en we vragen u dit te blijven delen met ons.

voor het complete document ga naar:  https://static.reto.media/zakelijksoestnl/upload-2021/kvk_coronaloket_nieuwsbrief_8jun21_def.pdf

Nieuwsoverzicht