Eerste (succesvol) live event van SZK sinds tijden


Woensdag 19 mei 2021

Voor het eerst sinds ruim een jaar was er de mogelijkheid voor leden van de Soester Zakenkring om elkaar in levende lijve te ontmoeten. De laatste keer dat dit mogelijk was dateert van de begindagen van 2020. Misschien weet u het nog: de nieuwjaarsreceptie in Amerikaanse stijl, januari 2020, in restaurant De Soester Duinen.

Woensdag 19 mei waren we een jaar en vier maanden verder en eindelijk konden we als leden elkaar weer ontmoeten op dezelfde plek als in januari vorig jaar. Het was goed om elkaar te zien: een vriendelijk knikje, een ellebooggroet en oprechte belangstelling met de vraag hoe het met een ieder gaat. 

Het event dat het bestuur had georganiseerd was laagdrempelig, eenvoudig, maar o zo leuk. De ondernemers gingen in groepjes een parcours van zes kilometer in de Korte Duinen afleggen. De route, aangegeven met oranje paaltjes, was het ultieme decor voor een goed gesprek.

De weergoden hadden, in het algemeen belang van de SZK-leden, hun onophoudelijke stortregens gestaakt. Gedurende de wandeling was het, wat betreft het neervallende hemelwater, gortdroog. De bospaden vertoonden hier en daar wel een flinke plas, maar deze konden met enkele handige passeeracties droog getrotseerd worden. 

De wandeling was in een oogwenk voorbij, hoewel sommige wandelaars toch het spoor bijster raakten en in de buurt van Dierenpark Amersfoort terecht kwamen. Gelukkig was een reddingsactie niet nodig en werd met droge voeten het terras bij het restaurant De Soester Duinen gehaald. Op het overdekte terras werd onder het genot van een hapje en een drankje nog nagepraat over dit eerste event. Het 'oude nieuwe normaal' glinsterende aan de horizon. 

De reacties van de deelnemers waren positief. Wellicht biedt het succes genoeg motivatie voor een herhaling en hopelijk doen er dan nog meer ondernemers mee aan de wandeltocht waarin je jouw collega's beter leert kennen. 

Tekst: Peter Beijer
www.woordvaardig.nl

Foto's: Peter Beijer en Lex Bergers

Nieuwsoverzicht