Loek de Rooij


Dinsdag 20 april 2021

Deze week overleed Loek de Rooij. Loek was sinds kort lid van het Algemeen Bestuur van de Soester Zakenkring.

Tijdens de algemene ledenvergadering van de Stichting De Soestdijkse Grachten in september vorig jaar werd Loek de Rooij aangesteld als voorzitter. Loek maakte een ambitieuze en gedreven indruk. Hij had allerlei plannen en bruiste van de ideeën.

Loek de Rooij is 35 jaar lang het gezicht van de AutoRooij Groep geweest. Op de plek waar ooit het autobedrijf stond had hij nieuwbouwplannen met zijn bedrijf Invalescet. Loek kon er boeiend over vertellen. ,,Het heeft even geduurd maar in februari 2021 gaan we slopen en een maand later start de bouw”, liet hij vorig jaar in een interview optekenen.

Het is Loek de Rooij ten voeten uit. Met het vorderen der jaren vloeide de energie niet weg. Als nieuwe voorzitter van Stichting De Soestdijkse Grachten bruiste hij van de ideeën.

Proactief
,,Het bestuur moet de handen aan het bed hebben!”, vertelde hij. Hij bedoelde daarmee dat bestuursleden van de stichting proactief moeten reageren bij vragen en/of problemen van de leden. ,,Als stichtingsbestuur moeten we er zijn voor de leden. Wij hebben in het bestuur meer dan genoeg ervaring en knowhow die wij inzetten wanneer leden problemen hebben. Bijvoorbeeld bij gedoe met vergunningen of het contact met de gemeente of provincie. De actie voor hulp moet bij de ondernemer liggen, maar hij of zij moet weten dat wij er zijn voor hulp en ondersteuning daar waar nodig. We moeten niet op afstand besturen. Tegen leden zeggen we: ‘Jouw probleem wordt ons gezamenlijk probleem en samen zoeken en vinden we een oplossing’.”

Hij zag de voordelen van het lidmaatschap van de Stichting Soestdijkse Grachten. Hij was daar fel op. ,,De coronacrisis slaat om ons heen en diverse ondernemers staan met hun rug tegen de muur. Juist nu moeten wij er staan, met hulp, met advies en met ons netwerk. Als stichting kweek je alleen maar sympathie als je met de leden meedenkt en meewerkt.”

Loek wilde zich als voorzitter van de Soestdijkse Grachten inzetten voor onder meer ledenwerving. ,,Ledenwerving is belangrijk. Nieuwe leden en ondernemers die nieuw zijn binnen ons industrieterrein gaan we bezoeken. ‘Freeriders’ willen wij op hun verantwoordelijkheid aanspreken. De kracht van een goed georganiseerd bedrijventerrein zit in het collectief, alleen zo kunnen we succesvol zijn en blijven.”

Helaas heeft Loek te weinig tijd gehad om zijn mooie ambities waar te maken. De Soester Zakenkring verliest in hem na veel te korte tijd een gewaardeerd lid van haar Algemeen Bestuur.  Wij wensen zijn familieleden veel sterkte toe bij het dragen van dit verlies.

Bestuur De Soester Zakenkring

 

Nieuwsoverzicht